Toyota Highlander aangescherpt voor 2023

Toyota Highlander aangescherpt voor 2023

5 juli 2022 Uit Door Arnold

Het jaar 2022 is nog maar halverwege, maar voor Toyota staat de productplanning voor het komende jaar al op de kalender. Na het nieuws over de Lexus ES is nu de Toyota Highlander aan de beurt. Die wordt voor het komende modeljaar licht gewijzigd, waarbij vooral de techniek in het interieur onderwerp van aandacht is. De Highlander krijgt namelijk de nieuwste versie van Toyota’s Smart Connect navigatiesysteem, het nieuwe 12,3 inch digitale instrumentarium wordt leverbaar en de lakstraat kan uw Toyota Highlander straks ook in Cypress Green Metallic spuiten.

Toyota is druk bezig met de uitrol van het Smart Connect systeem in alle modellen, en net als de RAV4 en Corolla Cross beschikt de Highlander straks ook over een Cloud based, real time navigatiesysteem, is er volledige integratie van CarPlay en AndroidAuto en… kun je ook de Highlander straks met spraakcommando’s bedienen.

Cypress Green is de naam van de diep donkergroene lak die nieuw is in de kleurstaaltjes voor Toyota’s zevenzits SUV. Deze kleur is beschikbaar voor alle uitvoeringen van de Highlander, en er komen ook twee nieuwe interieurkleuren: Ochre en Beige. Hiermee is de Highlander meer naar de persoonlijke smaak te specificeren. Daarover gesproken: het nieuwe digitale instrumentarium is ook naar de persoonlijke smaak in te stellen. Volgens Toyota is het scherm makkelijker en intu├»tiever af te lezen. De Business Plus en Premium-uitvoeringen worden vanaf het komend modeljaar met zwarte 20 inch velgen geleverd worden. Hoewel modeljaar ‘2023’ doet vermoeden dat de vernieuwde Highlanders pas na de jaarwisseling op de boot naar Nederland gereden worden, is de waarheid iets gunstiger: eind dit jaar staat de vernieuwde Highlander bij de Nederlandse Toyota-dealers.