Lexus ES vernieuwd (en geprijsd)

Lexus ES vernieuwd (en geprijsd)

11 augustus 2022 Uit Door Arnold

Voor het modeljaar 2023 is de Lexus ES verder verfijnd, Lexus geeft de grote middenklasser een nieuw multimediasysteem, er komt een nieuwe uitvoering en er werd een kleine verbouwing in het interieur uitgevoerd. De ES krijgt namelijk een nieuwe nieuwe middenconsole, een ingreep die meer engineering vergt dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Voor de berijder van de ES zorgt de nieuwe console voor meer comfort en gebruiksgemak. Vanaf komend modeljaar heeft de ES twee bekerhouders, een draadloze smartphone-oplader en twee USB-aansluitingen: de USB-A voor verbinding met het multimediasysteem en een USB-C voor het opladen van apparaten. Op de optielijst staat nu ook een nieuwe interieurkleur: Ammonite Sand. UPDATE: Lexus heeft de prijslijst ook vrijgegeven, je kunt instappen voor € 58.995 in de Business Line, particuliere klanten kunnen vanaf € 59.995 wegrijden in de Comfort Line.

Het nieuwe multimediasysteem loopt in de pas met het systeem dat in andere nieuwe modellen van Lexus wordt gebruikt, de ‘Hey Lexus’ spraakbesturing is present, CarPlay en AndroidAuto zijn van de partij en de navigatie is verbonden met de cloud van Toyota / Lexus.

De ES F-Sport Design is nieuw voor Lexus, deze uitvoering krijgt het design van de F Sport Line, zwarte F Sport wielen (19 inch) en speciale badges op de voorschermen. De F Sport Design is leverbaar in tien exterieurkleuren en vier interieurkleuren. De productie van de nieuwe Lexus ES is inmiddels begonnen. Aan de motorisering werd niets gewijzigd, de bekende 218 pk hybride is de enig leverbare motor voor de Nederlandse markt. Eind dit jaar staat de vernieuwde ES bij de Nederlandse Lexus dealers, rond die tijd worden ook de prijzen bekendgemaakt.

8 artikel(en) « van 8 »