Lexus RZ geprijsd

Lexus RZ geprijsd

1 juli 2022 Uit Door Arnold

€ 64.595, dat is de vanafprijs van de nieuwe Lexus RZ 450e. 313 pk, standaard vierwielaandrijving, 10 jaar garantie en eind dit jaar leverbaar. In de loop van deze maand start Lexus met de verkoop van haar eerste dedicated EV. De RZ krijgt standaard een zeer complete uitrusting mee. En uiteraard tien jaar garantie!

Rijk uitgerust vanaf de Comfort Line

Voor de vanafprijs van 64 en een halve mille krijg je de RZ 450e Comfort Line mee, al vanaf het standaardmodel beschikt de RZ over vierwielaandrijving, een 71,4 kWh accupakket en een zeer uitgebreide veiligheidsuitrusting. Leest u even mee? De Comfort Line beschikt over Lexus Safety System 3 met een Pre-Collision System, Lane Keeping System, Intelligent Speed Assist, Front Cross Traffic Assist en Road Sign Assist. De parkeersensoren rondom hebben een remfunctie voor objecten, voetgangers en voertuigen. Ook is een parkeercamera aanwezig, uit het persbericht valt af te leiden dat dit een camerasysteem met camera’s voor en achter is. Beide voorstoelen zijn uitgerust met stoelverwarming, de klimaatregeling is gescheiden in twee zones en ook een zelfdimmende binnenspiegel is standaard. De multimedia aan boord is ook goed geregeld: 10 speakers, het nieuwe Lexus Link infotainment is present met een 14 inch beeldscherm en uiteraard de ‘Hey Lexus’ spraakbediening.

E-Latch

Veilig uitstappen kan altijd dankzij het Lexus Safe Exit Assist – dit systeem werkt samen met de elektronische deurontgrendeling (e-Latch genaamd). De radars in de hoeken van de RZ bewaken de omgeving van de auto als er een deur geopend wordt. Mocht er verkeer naderen, dan voorkomt het systeem dat de deur opengezwaaid wordt. Dit voorkomt schade en eventuele aanrijdingen.

Direct 4 en e-Axle

Zoals gezegd is elke RZ 450e vierwielaangedreven. Lexus maakt gebruik van een ‘e-axle’ op beide assen: een compacte, modulaire motor die centraal tussen de wielen geplaatst is, met aandrijfassen van gelijke lengte. Dat laatste zorgt voor een gebalanceerd rijgedrag en minimaliseert voertuigreacties op hevig accelereren (of afremmen op de motor). Op de vooras levert de e-axle 150 kW, op de achteras is dat 80 kW. Met een systeemvermogen van 230 kW oftewel 313 pk, is de RZ 450e snel zat. De e-axles worden aangestuurd door het zeer geavanceerde Direct 4 aandrijfmanagement. Dit systeem is in staat om de vermogensregeling in milliseconden aan te passen, wisselingen van volledige voorwielaandrijving naar achterwielaandrijving worden in milliseconden uitgevoerd. Indien nodig kan het volledige aandrijfvermogen van de e-axle zelfs naar één wiel gestuurd worden.

Belangstellenden kunnen zich al in Juli bij de Nederlandse Lexus-dealers melden, Lexus verwacht dat de eerste exemplaren eind dit jaar in Nederland aankomen. De importeur werkt nog aan het prijsoverzicht voor de volledige line-up. Zodra die vrijgegeven wordt, kun je de volledige prijslijst op Carnold.nl bekijken.