Reacties op de Action ruitenwisser duurtest

Reacties op de Action ruitenwisser duurtest

6 februari 2015 Uit Door Arnold

In de Carnold duurtest kwamen de Action ruitenwisserbladen goed uit de test, zeker qua prestaties en levensduur. De testresultaten werden onderschreven door de vele positieve reacties. Toch kwamen er ook negatieve reacties, sommige mensen klaagden over de levensduur en ik kreeg ook een mail van iemand die ruitschade had opgelopen. Dat vraagt om nader onderzoek en om navraag bij de Action.

Overwegend tevreden

Het overgrote deel van de lezers is vol lof over de Action ruitenwissers, vooral vanwege de prijs / prestatie-verhouding. Eind vorig jaar kwamen daar enkele negatieve reacties bij, ik zal ze hier niet herhalen, maar er zijn lezers die klagen over het feit dat de ruitenwisserbladen de ruit niet goed droog veegden, en er zijn lezers bij wie de wisserbladen kapot gingen. In het ergste geval ontstond daarbij ruitschade.

KrasschadeIk heb navraag bij de desbetreffende lezers gedaan om erachter te komen wat er precies aan de hand was. Uit de correspondentie blijkt dat bij sommige lezers het wisserblad zelf kapot is gegaan. Er zijn gevallen waarbij het rubber wisserblad los kwam van het kunststof gedeelte, bij een lezer brak het scharnierpunt los van het wisserblad. Veel lezers van Carnold.nl hebben moeite met het monteren van de wisserbladen en zeggen dat het enige moeite / kracht kost om de wisserbladen te monteren. Helaas schiet de bijgeleverde montage-instructie op dit punt wat te kort, maar als je de ’truc’ eenmaal kent, dan kunnen de wisserbladen zonder enige moeite (of excessieve kracht) gemonteerd worden. Bij beide lezers had de montage enige moeite gekost, maar daarmee is niet vast te stellen of de wisserbladen bij de montage een breuk hebben opgelopen. Het kan ook goed door een productiefout veroorzaakt zijn.

Glasschade door afgebroken wisserblad

Lezer R. had de grootste pech, bij hem brak het wisserblad los van het scharnierpunt (zie foto) tijdens het rijden. Dit resulteerde in een paar fikse krassen in de voorruit, waardoor de ruit vervangen moest worden. Action erkent de aansprakelijkheid en onderzoekt hoe het defect aan de ruitenwisser is ontstaan.

Ruitenwisser afgebrokenIk heb contact opgenomen met de Action en ik heb hen een aantal vragen gesteld over de ruitenwisserbladen en de genoemde schadegevallen.

Carnold: Hoeveel ruitenwissers heeft Action verkocht?

Action: In 2014 zijn er meer dan 100.000 wisserbladen verkocht.

Carnold: Hoeveel verschillende merken en typen zijn er bij Action verkocht?

Action: Er zijn twee merken verkocht de afgelopen jaren: Lifetime Cars en Magnum van Valeo (een gerenommeerde OEM leverancier – Carnold)

Carnold: Zijn er bij Action Nederland gevallen bekend waarbij de ruitenwissers tijdens het gebruik defect zijn geraakt?

Action: We hebben over de jaren heen bijna geen klachten gehad over de ruitenwisserbladen die we verkopen. Ongeveer tien klanten hebben bij ons aangegeven dat de ruitenwissers niet passen op de betreffende auto, een klant klaagde dat door een defect aan de ruitenwisser het raam niet goed wordt schoon gemaakt, en er is één melding van een klant die aangeeft dat door de ruitenwissers schade is ontstaan aan de auto ruit. Op dit moment wordt onderzocht hoe de schade heeft kunnen ontstaan.

Carnold: Zijn er bij Action ook schadeclaims naar aanleiding van ruitschade binnengekomen?

Action: Er is één melding van een klant die aangeeft dat door de ruitenwissers schade is ontstaan aan de autoruit.

Lezer R. heeft inmiddels een deel van de schade vergoed gekregen, hij laat weten dat Action en de importeur van de ruitenwissers de zaak serieus opgenomen hebben. Het schijnt dat er inmiddels proeven gedaan zijn om de situatie na te bootsen.
Resumerend kunnen we stellen dat er geen grote reden is om de ruitenwissers van de Action te laten liggen, afgezet tegen het aantal verkochte wisserbladen valt het aantal ‘pechgevallen’ er mee. In concreto zijn er maar twee gevallen gemeld waarbij de wisserbladen een (ernstig) gebrek vertoonden. Wordt vervolgd.