Test Action Magnum ruitenwissers

Uit onze ludieke Action ruitenwisser test blijkt dat de Action ruitenwissers over het algemeen heel goed voldoen. Niet alleen Carnold himself, maar ook vele lezers geven hun blijk van waardering over deze zeer betaalbare ruitenwissers. Action heeft intussen het aanbod aangepast, tegenwoordig kun je alleen nog de Magnum ruitenwisserbladen van Valeo kopen. Tijd voor een nieuwe test!

OEM kwaliteit

Valeo is een gerenommeerd OEM leverancier. Dat staat voor Official Equipment Manufacturer en het betekent dat Valeo rechtstreeks aan de fabrikant levert voor de eerstelijns montage. Oftewel: Op veel nieuwe auto’s zitten onderdelen (niet uitsluitend ruitenwissers) van Valeo.

Action ruitenwissers monteren

De vorige ruitenwisserbladen op Carnold’s Sunny waren aan vervanging toe, en dus is de eer aan de Magnum ruitenwisserbladen om zich te bewijzen. Een veelgestelde vraag die via de Carnold.nl mail binnenkomt luidt: “Hoe monteer ik de ruitenwissers?” Daar is lastig een eenduidig antwoord op te geven, omdat er diverse montagemethodes zijn. Dat wil zeggen: er zijn verschillende soorten ruitenwisserarmen bij autofabrikanten. Valeo heeft op de achterzijde van de verpakking voor elk type een montage-instructie geprint. Helaas zijn de fotootjes wat pietepeuterig en daarom krijgen jullie van Carnold.nl de uitvergroting kado.

In de verpakking vind je een ruitenwisserblad en drie koppelstukken. Het koppelstuk verbindt het wisserblad met de ruitenwisserarm, je hebt slechts één koppestuk nodig. Welk koppelstuk je nodig hebt, hang af van het type ruitenwisserarm op je auto. Dit zijn de drie koppelstukken, type 3 zit al op het wisserblad gemonteerd:

Op de achterzijde kun je zien welk type koppelstuk je nodig hebt per soort wisserarm. Voor type A heb je koppelstuk 1 nodig. Je klikt het koppelstuk op het wisserblad, en vervolgens haak je het wisserblad in het koppelstuk en drukt het dicht:

Voor wisserarm type B heb je koppelstuk 1 en 2 nodig. Je klikt koppelstuk 1 op het wisserblad, en daarna schuif je koppelstuk 2 daarin en drukt het naar beneden (stap 3). Vervolgens schuif je het samengestelde koppelstuk in de wisserarm (stap 5 en 6):

Voor ruitenwisserarm type C gebruik je hetzelfde stel koppelstukken als bij type B. Allen de montage op de ruitenwisserarm is anders: bij dit type schuif je het koppelstuk over het pennetje van de wisserarm. Daarna leg je het wisserblad vlak op het raam. Het is gewoon een kwestie van inhaken:

Wisserarm type D maakt ook gebruik van koppelstuk 1, in combinatie met een tweede koppelstuk. Dat zat niet in de verpakking, om de simpele reden dat de korte (50 cm) wisserbladen niet gebruikt worden in combinatie met dit type wisserarm:

Tot slot is er  nog wisserarm type H. Deze maakt gebruik van koppelstuk type 3. Deze klik je op het wisserblad waarna je het koppelstuk in de wisserarm haakt:

In de praktijk ziet dat er zo uit:

Eerste indruk Action Magnum ruitenwissers

De eerste indruk van de Magnum ruitenwissers is goed: de bevestiging van de koppelstukken op het wisserblad is solide, en het koopelstuk haakt ook goed vast in de wisserarm. Bij eerdere typen Action ruitenwissers zat er een ‘brug’ op het wisserblad gelijmd, en dat wilde wel eens losbreken. Dat is uitgesloten bij deze Magnum wisserbladen. De wisserbladen liggen goed aan op het raam en vegen geruisloos en streeploos schoon. Ook bij zware regenval voldoen de ruitenwissers erg goed. Hoe lang en hoe goed ze blijven vegen, zal de nieuwe duurtest moeten uitwijzen.

43 thoughts on “Test Action Magnum ruitenwissers

 1. Ook ik heb ze nu twee maanden op mijn Opel Agila van 2012 zitten. De eerste indrukken zijn goed. Ze zien er fraai uit en wissen goed. Heel soms zwabberen ze wel eens iets en maken ze daarbij een piepend geluid maar meestal wissen ze streeploos en goed.

  Wat ik wel jammer vind is dat de meegeleverde adapters zo enorm hoog zijn waardoor de wissers erg hoog op de ruit komen te staan wat ik niet zo’n fraai gezicht vind. De “aero”bladen zijn mooi laag, torenen de wisserarmen door die grote adapter er zo hoog boven uit! Dat moet volgens mij best lager kunnen. Ik vermoed dat ze daarom ook gevoeliger zijn voor zwabberen en/of piepen. Als je bij auto’s kijkt waar standaard dit type wisserbladen op gemonteerd zitten liggen de armen bijna strak tegen de ruit aan zo vlak.

  Ik ben benieuwd of de adapters, die bij de Bosch AeroTwin Retrofit blades geleverd worden, lager zijn, dan zal ik die eens proberen. Als iemand die heeft gehad hoor ik dat natuurlijk graag of dat het geval is.

  Maar zeker gezien de belachelijk lage prijs zijn de Magnum’s gewoon een hele goede koop, want ze zijn in feite van Valeo, wat op dit gebied een gerenommeerde fabrikant is. De komende tijd moet natuurlijk nog uitwijzen of ze ook net zo lang meegaan als Valeo zelf of die van Bosch, maar ik vermoed dat ze gewoon van dezelfde productielijn afkomen van de wisserbladen die onder de Valeo merknaam zelf verkocht worden.

  • Bedankt voor je reactie Ruud, ik ben het met je eens dat de adapters flink groot zijn. Mocht het lukken met de Bosch AeroTwin adapters, laat je het dan even weten? Groet,
   Carnold

 2. In de Actionwinkel zag ik op een lijst dat de Magnum MF 55 voor mijn Fiat Ducato Camper van 2003 geschikt zijn. Jammer genoeg kom ik nergens tegen welk koppelstuk ik moet gebruiken. Hopelijk kunt u mij z.s.m. antwoorden omdat mijn camper op dinsdagmiddag 3 april een APK-keuring krijgt.
  Met vriendelijke groet
  H. Groenewegen

  • Als u de oude wissers demonteert ziet u welk model wisserarm uw Ducato heeft. Dit is bepalend voor het koppelstuk dat u moet gebruiken, op de verpakking is (met hele kleine afbeeldingen) aangegeven welk koppelstuk bij welk type wisserarm hoort.

 3. Het was even zoeken wat betreft de koppelstukken, tot ik erachter kwam dat er een drukfout op de verpakking (die ik heb) staat. Bij B staat ‘MB’ vermeld, dit moet mijne inziens ‘MA’ zijn. Succes!

 4. Vandaag bij de Action twee Magnum-ruitenwissers gekocht voor mijn Toyota Yaris (uit 2001).

  De wisser aan de bestuurderskant werkt prima, maar de wisser aan de passagierskant gaf een lelijke streep, een grote “watervlek”. Die dus meteen ingeruild voor een ander exemplaar, en die doet het wel goed.

  De grote koppelstukken zijn erg lomp en lelijk, maar dat is misschien de “prijs” die je betaalt voor het makkelijke monteren. Bij het rijden is de grootte van de koppelstukken gelukkig niet hinderlijk voor het zicht.

  Ik hoop er een jaar mee te doen; zijn er mensen die ze al lang in gebruik hebben?

  • Hoi Peter, dank voor je bericht. Ik rijd zelf al jaren met Action ruitenwissers en ze voldoen prima. In de loop der tijd heeft de Action ruitenwissers van verschillende fabrikanten geleverd, en tussen de merken onderling verschillen de resultaten wel enigzins. Je opmerking dat de koppelstukken de laatste tijd wat ‘lomp’ zijn, herken ik. Bij sommige van mijn auto’s zitten ze een beetje in het zicht. Ik moet overigens wel zeggen dat de was- en wisresultaten afhankelijk zijn van de ruitensproeiervloeistof die je gebruikt. Ik gebruik die van de Action (het zal je niet verbazen), en die voldoet prima!

   Groet, Carnold

 5. Okee, ik heb wisserarm B dus koppelstuk 1 en 2 nodig. Maar koppelstuk 3 zit al op het wisserblad gemonteers en die moet er dus af. Hoe krijg ik in godesnaam koppelstuk 3 van dat blad af ??

     • MF40 is geschikt voor een Opel Corsa D. Echter koppelstuk 1 past niet op nummer 3.

    • Het onderste stuk van koppelstuk 3 zit vast aan het wisserblad, het bovenste stuk kun je vrij makkelijk naar boven er af klikken. Dan zet je 2 er voor in de plaats, en indien nodig klik je daar 3 weer bovenop. Bob’s yr uncle!

  • Dag, ik vind ook niet hoe je nummer 1&2 op 3 monteert. Het lijkt niet te passen. Weet iemand hier raad mee?

   Bedankt!

  • Hallo Franklin, de Action heeft ruitenwissers van verschillende leveranciers in de winkel. Welk type wisserblad geschikt is, hangt af van het type wisserarm op je auto. Op de verpakking staat aangegeven voor welk type wisserarm de wisserbladen geschikt zijn. Je moet dan zelf even uitvogelen welke koppelstukken nodig zijn om het wisserblad te monteren, in dit artikeltje staat een beschrijving van de verschillende bevestigingen:

 6. Na 1jaar in gebruik op een Tucson zijn de wissers ernstig gaan piepen het rubber blijft in de verkeerde richting staan,een naar geluid! Nu nieuwe gekocht ik ben benieuwd!

 7. Heb ook deze wissers voor mijn Corsa b .droogt de oppervlak die hij bestrijkt zeer goed met weinig of zelfs veel regen . Laat geen strepen achter en geen gepiep . Idd jammer dat de ar hoog komt te liggen dat veroorzaakt onstabiliteit bij hogere snelheid . Mijn cijfer voor deze wissers is een 7.5

 8. ik gebruik de magnum ruitenwissers nu al 1,5 jaar op mijn Kia Rio 2012.
  Werken perfect, de adapter zorgt er wel voor dat ze wat hoger zijn. Ik vervang de ruitenwissers 2 keer per jaar. als ze al lichtjes beginnen te strepen. komen de koste op 28 euro per jaar. Hiervoor moeten Bosch ruitenwissers een heel jaar meegaan. ongeacht welke ruitenwisser je pakt, de felle zon zorgt ervoor dat alle ruitenwissers uitdrogen, en een keer over het ijs wissen en je hebt ook een kans dat ze gaan strepen. kan je beter de magnum erop zetten en gewoon vervangen wanneer ze niet meer goed wissen, want ze kosten toch niet zo veel.

 9. Ik heb deze gekocht voor mijn skoda Rapid. Spijtig genoeg pasten de adapters niet. Ik had nog enkele adapters liggen van vroegere Aldi ruiten wissers en deze waren perfect. De volgende magnums liggen al klaar !!

 10. Ondanks dat er op de verpakking geen Audi Q5 staat vermeld heb ik ze puur op de juiste lengte gekocht. Helaas past geen enkel koppelstuk. Hij lijkt het meeste op B maar die van Audi zijn blijkbaar dunner. Jammer.

 11. Voor mijn Opel insignia ecoflex 2.0 CDTI 110PK 2013,Heb ik type H nodig.
  HEt koppelstuk 3 staat standaard al op het wisserblad en ik hoef hem dus gewoon op het koppel stuk te schuiven tot je een klik hoort.
  Nu 2 weken verder kwan tijdens het rijden plots de ruitenwisser aan de chauffeurs zijde los.
  Gelukkig stond ik op dit ogenblik gewoon aan te schuiven aan de lichten. Even snel uitgestapt en terug vast geklikt.
  Enig idee hoe ik dat in de toekomst kan vermijden?

 12. Voor de Renault clio 3 kun je koppelstuk D gebruiken nadat je eerst de basis verbinding van het ruitenwisserblad hebt verwijderd. Deze is los te klikken was wel even zoeken.

 13. Aan de uiteindes zitten “dopjes” die je iets kan verschuiven, maar ik krijg ze er met geen mogelijkheid eraf.
  Waarom? Ik heb 38cm nodig en de kortste Magnum ruitenwisser is 40cm. Is hier een trucje voor.

 14. Hoi,
  Ik wil ruitenwissers vervangen en overweeg ze te kopen bij action voor de Toyota Corolla verso 1.6 linea Luna van 2004.
  Weet iemand of deze passen, de prijs is wel aantrekkelijk en revieuws zijn niet slecht
  Groet Fred.

 15. Heb een Toyota ayco 2015 , heb de ruitenwissers gekocht maar kan er niet goed weg wijs mee op de nieuwe ruitenwisser zit een breed stuk dat er volgens mij af moet en moet ik model a erop zetten ik krijg dat stuk van die nieuwe ruitenwisser er niet af en een stuk erop lukt ook niet .
  HELP AUB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.