Reacties op de Action ruitenwisser duurtest

Set gemonteerd 2In de Carnold duurtest kwamen de Action ruitenwisserbladen goed uit de test, zeker qua prestaties en levensduur. De testresultaten werden onderschreven door de vele positieve reacties. Toch kwamen er ook negatieve reacties, sommige mensen klaagden over de levensduur en ik kreeg ook een mail van iemand die ruitschade had opgelopen. Dat vraagt om nader onderzoek en om navraag bij de Action.

Overwegend tevreden

Het overgrote deel van de lezers is vol lof over de Action ruitenwissers, vooral vanwege de prijs / prestatie-verhouding. Eind vorig jaar kwamen daar enkele negatieve reacties bij, ik zal ze hier niet herhalen, maar er zijn lezers die klagen over het feit dat de ruitenwisserbladen de ruit niet goed droog veegden, en er zijn lezers bij wie de wisserbladen kapot gingen. In het ergste geval ontstond daarbij ruitschade.

KrasschadeIk heb navraag bij de desbetreffende lezers gedaan om erachter te komen wat er precies aan de hand was. Uit de correspondentie blijkt dat bij sommige lezers het wisserblad zelf kapot is gegaan. Er zijn gevallen waarbij het rubber wisserblad los kwam van het kunststof gedeelte, bij een lezer brak het scharnierpunt los van het wisserblad. Veel lezers van Carnold.nl hebben moeite met het monteren van de wisserbladen en zeggen dat het enige moeite / kracht kost om de wisserbladen te monteren. Helaas schiet de bijgeleverde montage-instructie op dit punt wat te kort, maar als je de ‘truc’ eenmaal kent, dan kunnen de wisserbladen zonder enige moeite (of excessieve kracht) gemonteerd worden. Bij beide lezers had de montage enige moeite gekost, maar daarmee is niet vast te stellen of de wisserbladen bij de montage een breuk hebben opgelopen. Het kan ook goed door een productiefout veroorzaakt zijn.

Glasschade door afgebroken wisserblad

Lezer R. had de grootste pech, bij hem brak het wisserblad los van het scharnierpunt (zie foto) tijdens het rijden. Dit resulteerde in een paar fikse krassen in de voorruit, waardoor de ruit vervangen moest worden. Action erkent de aansprakelijkheid en onderzoekt hoe het defect aan de ruitenwisser is ontstaan.

Ruitenwisser afgebrokenIk heb contact opgenomen met de Action en ik heb hen een aantal vragen gesteld over de ruitenwisserbladen en de genoemde schadegevallen.

Carnold: Hoeveel ruitenwissers heeft Action verkocht?

Action: In 2014 zijn er meer dan 100.000 wisserbladen verkocht.

Carnold: Hoeveel verschillende merken en typen zijn er bij Action verkocht?

Action: Er zijn twee merken verkocht de afgelopen jaren: Lifetime Cars en Magnum van Valeo (een gerenommeerde OEM leverancier – Carnold)

Carnold: Zijn er bij Action Nederland gevallen bekend waarbij de ruitenwissers tijdens het gebruik defect zijn geraakt?

Action: We hebben over de jaren heen bijna geen klachten gehad over de ruitenwisserbladen die we verkopen. Ongeveer tien klanten hebben bij ons aangegeven dat de ruitenwissers niet passen op de betreffende auto, een klant klaagde dat door een defect aan de ruitenwisser het raam niet goed wordt schoon gemaakt, en er is één melding van een klant die aangeeft dat door de ruitenwissers schade is ontstaan aan de auto ruit. Op dit moment wordt onderzocht hoe de schade heeft kunnen ontstaan.

Carnold: Zijn er bij Action ook schadeclaims naar aanleiding van ruitschade binnengekomen?

Action: Er is één melding van een klant die aangeeft dat door de ruitenwissers schade is ontstaan aan de autoruit.

Lezer R. heeft inmiddels een deel van de schade vergoed gekregen, hij laat weten dat Action en de importeur van de ruitenwissers de zaak serieus opgenomen hebben. Het schijnt dat er inmiddels proeven gedaan zijn om de situatie na te bootsen.
Resumerend kunnen we stellen dat er geen grote reden is om de ruitenwissers van de Action te laten liggen, afgezet tegen het aantal verkochte wisserbladen valt het aantal ‘pechgevallen’ er mee. In concreto zijn er maar twee gevallen gemeld waarbij de wisserbladen een (ernstig) gebrek vertoonden. Wordt vervolgd.

 

16 thoughts on “Reacties op de Action ruitenwisser duurtest

 1. Voordat ik de wisserbladen van Action had kocht ik die van Bosch
  € 64,00
  Deed er hooguit een jaar mee.
  Ik heb nu 3 jaar die van Action er op zitten en hoeven nog niet vervangen te worden.

 2. Ik heb ook de magnum wissers van de action, en ik weet hoe ik ze moet monteren.
  Helaas nu ook 1 wisser afgebroken op het “klik” mechanisme, verder maken de wisser enorm veel lawaai.
  Drama !
  Ik ga weer terug naar Bosch.

 3. Ik vind de Magnum ruitenwissers van de Action gewoon goed. Maken de ruit goed droog en maken geen geluid. Dat is wel iets anders dan de krassende en piepende 64 euro kostende Bosch ruitenwissers. Over de levensduur kan ik nog niets zeggen want ik gebruik ze pas sinds 4 maanden. Montage ging bij mij ook prima. Kortom ik ben zeer tevreden.

 4. ik heb een ruitenwisser van aktion gekocht voor mijn opel corsa d echter kan niet ontdekken hoe ik deze moet monteren

  • Ik heb net op een Corsa 1.2 van 2008 (Corsa type D) Magnum ruitenwissers geplaatst en was appeltje eitje, even door fabriek in geplaatste adapter eruit wippen (heel makkelijk eruit wippen met je vinger zonder druk) en de dikste versie van de bijgeleverde adapters er in klikken en aan de ruitenwisserarm puntje over de nok trekken en vastklikken, bij mijn Ford Focus ging het iets omslachtiger maar lukte ook.
   Verder op mijn wagen zeer tevreden en voor die prijs van de wissers na elke zomer voor het “regenseizoen” (als je het zo mag noemen hier) verse wissers erop voor een goed en schoon zicht.

   Hier voor altijd bij de garage Valeo’s van rond de €45.-

   Groet Gympie
   Amsterdam

   Sorry, hoorde niet aan de post van Marcel

 5. Ik heb in het verleden met een ander merk auto ook naar volle tevredenheid de ruitenwissers van de Action aangeschaft. Nu hebben wij een andere auto en willen wij graag voor onze Huyndai X20 nieuwe ruitenwissers voor (2) en achter (1). Helaas staat deze auto (uitvoering) er niet bij. Wie weet welke ruitenwissers ik WEL kan gebruiken. Graag jullie reactie.
  Met vriendelijke groet,
  M.

  • Ik heb net op een Corsa 1.2 van 2008 (Corsa type D) Magnum ruitenwissers geplaatst en was appeltje eitje, even door fabriek in geplaatste adapter eruit wippen (heel makkelijk eruit wippen met je vinger zonder druk) en de dikste versie van de bijgeleverde adapters er in klikken en aan de ruitenwisserarm puntje over de nok trekken en vastklikken, bij mijn Ford Focus ging het iets omslachtiger maar lukte ook.
   Verder op mijn wagen zeer tevreden en voor die prijs van de wissers na elke zomer voor het “regenseizoen” (als je het zo mag noemen hier) verse wissers erop voor een goed en schoon zicht.

   Hier voor altijd bij de garage Valeo’s van rond de €45.-

   Groet Gympie
   Amsterdam

 6. Ik heb een Volkswagen polo 1.4 uit 2003 en heb twee ruitenwissers gekocht, maar weet eigenlijk niet of deze geschikt zijn voor mijn auto.

  Het gaat om:
  – Magnum MF53 525mm / 21”
  – Magnum MF45 450mm / 18”

  Wie kan mij vertellen of deze geschikt zijn!

 7. Heb in de herfst van 2018 een nieuwe voorruit gemonteerd en gelijk de flatblade 450mm wissers van de Action gemonteerd. Nu een jaar en bijna 18000 km later zijn ze aan vervanging toe en ja, het worden weer de wissers van de Action!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.