Action ruitenwissers. Goedkoop is geen duurkoop.

Weertechnisch gaan we de verkeerde tijd tegemoet: regen, sneeuw, pekel. Omdat de ruitenwissers van de Sunny begonnen te piepen werd het tijd om ze te vervangen. Bij de Action zag ik een set flatblade ruitenwissers, voor drie euro per stuk. Daar kun je je geen buil aan vallen dacht ik en dus heb ik een setje gekocht. Een tweet over deze aanschaf riep nogal wat reacties op, maar ik ben ze gewoon gaan proberen…Zoals met alle oude, piepende en versleten ruitenwissers zagen de oude exemplaren er nog prima uit:

En zo zien de Action ruitenwissers van nog geen drie euro (€ 2,99) er uit:

Er zit een hele set montagestukken bij voor de montage op verschillende soorten ruitenwisserarmen. De kwaliteit kan er op door, de klemmetjes die de wisser met de wisserarm verbinden zijn sterk zat, maar de afdekkapjes zijn aan de slappe kant. Wel zit er bij elke wisser een inbussleuteltje en een set reserveschroefjes. Om de wisser op de Sunny te bevestigen hoefde ik alleen een klemblokje op het asje te klikken en de wisser in de wisserarm te schuiven:

Het afdekkapje paste niet vanwege de knik in de wisserarm. Even een klein stukje wegzagen is het devies:

Dit is het verschil vanuit de bestuurdersstoel gezien:

Oude en nieuwe wisser

En zo zien mijn nieuwe aerodynamische wissers eruit:

Ik zie wel wat mijn nieuwe wissers van zes euro er van brengen. Tot dusverre heb ik geen reden om aan te nemen dat het uitgesproken slechte ruitenwissers zijn. Ze zijn stil en vegen de ruit droog. Ik ben benieuwd hoe lang ze dat blijven doen en hoe lang deze duurtest zal duren. Ik houd jullie op de hoogte! Vanavond heb ik ze nog getest in een dikke regenbui bij 130 km/u, je ziet er in dit filmpje niet zoveel van, maar ze doen het prima:

Ruitenwissertest in het donker

Hoe het verder gaat, lees je hier.

17 thoughts on “Action ruitenwissers. Goedkoop is geen duurkoop.

 1. Rij Dacia Logan MCV laureate, is nu net 2 jaar oud. Heb ook inderdaad met de ruitenwissers het probleem van knerpend rubber, op de ramen, vooral bij lagere wis snelheid. Nu heb ik een stel gekocht bij de Action Universele flex wiper 53 cm. Maar ik vraag me af, of ze er wel op kunnen.
  zien er heel anders uit als de gene die er opzitten .Ik heb ze als nog niet uit de verpakking gehaald.
  Ik zie op de foto dat u ook wat heeft weggezaagd, van een kapje. En dat gaat goed?
  Bedankt voor e.v uitleg. Vriendelijke groet, Wim Kalkman.

 2. Als het goed is, zit er een uitgebreide set montagehulpstukken bij de Action ruitenwissers. In feite kunnen ze daarmee op elke auto gemonteerd worden. Uw Logan MCV heeft hetzelfde type ruitenwisserarm als mijn Sunny, dus het zou moeten passen. Ik heb een klein stukje moeten wegzagen uit het afdekkapje vanwege de knik in de ruitenwisseram, maar dit hindert het functioneren van het wisserblad niet.

  Het bevestigingsstuk van de ruitenwisser bestaat uit een klemblokje en een afdekkapje. Dit afdekkapje wordt met een schroefje op het klemblok vastgeschroefd. Het ruitenwisserblad scharniert in het klemblokje. Voordat u de nieuwe wisser op de wisserarm monteert, klikt u het klemblok op het metalen asje van de ruitenwisser. Let hierbij wel op wat de boven- en onderzijde van de wisser is – er zit een uitstulping aan de bovenkant van het klemblok, dit bepaalt ook de bovenzijde van de ruitenwisser. Daarna kantelt u het klemblokje 90 graden naar binnen, dit vergemakkelijkt het monteren van het wisserblad op de wisserarm. Vervolgens ‘haakt’ u het klemblokje in het J-vormige uiteinde van de wisserarm. Daarna is het een kwestie van het aanbrengen van het afdekkapje. Dit materiaal is wat aan de dunne kant – logisch, gezien de kostprijs, maar de pasvorm is heel behoorlijk. Veel succes!

 3. Ik heb zojuist ook de ruitenwissers van de Action gekocht. Het monteren was geen probleem, alleen bij de linker ruitenwisser, aan de bestuurderskant, sluit hij in het midden niet strak aan op de ruit. Dit resulteert in een ongedekt stuk op de ruit waar dus water op achterblijft.

  Is hier iets aan te doen of heeft mijn ruitenwisser arm te weinig kracht voor deze ruitenwisserbladen?

  ( ik rijd in een Citroen Saxo uit 1999 )

  • Wellicht helpt het als je de wisserarm iets meer richting de ruit verbuigt. Hierdoor krijg je wat meer aanlegdruk op het midden van de wisser, ook bij duurdere wissers moet dit soms gedaan worden.

 4. Pingback: Duurtest Action ruitenwisser - slot - Carnold.nl

 5. Ik heb zojuist deze ruitenwissers gekocht, maar snap er niks van, moet je nou de drukarmen van de oude wisser overzetten of heb je alleen die slappe bladen nodig? Ik heb n toyota met n haak bevestiging, zou simpel moeten zijn….

  • Hallo Marjolein, de ruitenwisserarmen van je auto hoef je niet te vervangen, alleen de ‘slappe’ bladen. Ik heb daarvoor wel een instructie liggen, stuur maar even een mailtje naar arnold@carnold.nl, dan mail ik je even een documentje met tekst en uitleg.

 6. Ik had afgelopen zomer ruitenwissers gekocht bij de Action. De prijs (4,99 per stuk) was laag genoeg om het gewoon een keer uit te proberen. Action is een van mijn favoriete winkel omdat zij zoveel dingetjes hebben en vaak is het verrassend goed kwaliteit. Dus ruitenwissers van het merk Lifetime gekocht. Ik moet eerlijk zeggen dat de ruitenwissers niet van goede kwaliteit zijn. In augustus gekocht en na twee maanden waren de ruitenwissers niet goed meer. Op een gegeven moment was het zelfs echt onveilig doordat zicht tijdens het rijden als het regent echt heel slecht was. Ik zou men niet aanraden ruitenwissers te kopen van het merk Lifetime bij de Action. Kies voor je eigen veiligheid toch voor een goed merk. Ik heb nu de Bosch Aerotwin.

  • Gekocht 30-10=2014 !

   Op 18-12-2014 vloog de bestuurderswisser in eens van de wisserarm af op de weg bij 100 KM per uur !!!!
   Ik schrok me helemaal te pletter !!
   En dat terwijl ze goed waren gemonteerd. !

   Kortom : Ze zijn niet betrouwbaar !

   LEVENSGEVAARLIJK !!!!

   • Dat is flink schrikken geweest! Ik wil echter niet stellen dat ze levensgevaarlijk zijn. Op mijn eigen auto’s blijven ze bij 180 km/u nog keurig op de wisserarmen zitten. Ik moet wel zeggen dat het bevestigingsmateriaal en de bevestigingsinstructie wel voor verbetering vatbaar zijn. Ik zal Action Nederland binnenkort om een reactie vragen.

   • Beste Ton,

    ik heb hetzelfde meegemaakt. Tijdens een flinke stortbui/storm is het ruitenwisserblad van de ruitenwisserhouder gebroken waardoor 2 stalen bevestigingspunten bloot kwamen te liggen. Omdat de ruitenwissers op stand “voluit” stonden en het ruitenwisserblad plots weg was, zijn er flinke krassen over mijn voorruit getrokken!!! Vervangen kost; 574,66 euro. (wat een ellende)

   • Haha, dan heb je ze dus niet goed gemonteerd. De bevestiging is TÜV goedgekeurd, dus daar ligt het echt niet aan.

 7. Pingback: Reacties op de Action ruitenwisser duurtest - Carnold.nl

 8. Edwin, in het voornoemde geval is de bevestiging tussen het wisserblad en het scharnierpunt losgekomen. Dat staat dus los (no pun intended) van de bevestiging op de wisserarm. – Carnold

 9. ik had dezelfde en ik heb er onderweg 1 verloren de puntlassen komen gewoon los aan de bevestiging
  met gevolg een dikke kras nu in mn ruit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.