Hybride Hyundai’s in de verkooplift

Hybride Hyundai’s in de verkooplift

30 maart 2022 Uit Door Arnold

Stap binnen bij de Hyundai-dealer, en je loopt meteen tegen een hybride-auto aan. Het afgelopen jaar heeft Carnold veel hybride Hyundai’s getest, variërend van de mild-hybride i20, i30 en Bayon, tot de full-hybride Tucson en Santa Fé. Die laatste beide zijn ook leverbaar als plug-in hybrid. Mocht een Hyundai EV, het zij de Ioniq of de Ioniq 5 te onpraktisch of te duur zijn, dan is een hybride een goed alternatief. Hyundai Nederland zette de belangrijkste feiten en cijfers van haar hybride-modellen op een rij. (Ingezonden)

De feiten en cijfers van Hyundai Hybrides

  • Hybride en plug-in hybride Hyundai’s stoten minder CO2 uit dan modellen met alleen een verbrandingsmotor en bieden betere prestaties en meer efficiency
  • Met ongeveer 44.000 exemplaren was TUCSON Hybrid in 2021 het bestverkochte geëlektrificeerde model van Hyundai in Europa
  • Hyundai’s 1.6 T-GDI Smartstream-motor voorzien van CVVD-technologie die toonaangevend is in de auto-industrie

De belangstelling voor hybridevoertuigen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Consumenten zien dat hybrides niet alleen minder CO2 uitstoten dan auto’s met alleen een verbrandingsmotor, maar ook dat ze beter presteren doordat de aandrijflijn zich aanpast aan de omstandigheden. Daarbij verbruiken deze auto’s ook aanzienlijk minder brandstof. Volgens de ACEA, de Europese associatie van autofabrikanten, nam in 2021 in Europa de verkoop van hybride-elektrische auto’s (HEV’s) toe met 60,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Daarmee passeerde deze categorie de dieselmodellen. Het aantal verkochte plug-in hybride modellen (PHEV’s) groeide met 70,7 procent nog harder ten opzichte van 2020. In Nederland is de verkoopgroei van HEV’s en PHEV’s momenteel maar liefst 32 procent: 17.289 exemplaren in 2022 tegenover 13.066 in dezelfde periode van 2021.

Hyundai is het automerk met het grootste gamma geëlektrificeerde aandrijflijnen, met zowel hybride als plug-in hybride SUV’s (eSUV’s): de TUCSON, de KONA en de SANTA FE. In 2021 verkocht Hyundai er 515.886 in Europa, een toename van 21,6 procent ten opzichte van 2020. Daarvan waren 72.509 exemplaren volledig emissievrij: de batterij-elektrische (BEV) en brandstofcel-elektrische (FCEV) modellen. Dat is 14,1 procent van de verkoop in Europa.   Hyundai verkocht in 2021 ruim twee keer zoveel auto’s als in 2020. De bestverkochte geëlektrificeerde Hyundai in Europa was de TUCSON Hybrid. Ook verkocht Hyundai in 2021 meer PHEV’s: 52,6 procent meer dan een jaar eerder. In Nederland verkocht Hyundai ruim twee keer zoveel exemplaren van de hybride TUCSON.

Pagina's: 1 2 3