Motoren, prijzen vernieuwde Hyundai Santa Fe bekend

Motoren, prijzen vernieuwde Hyundai Santa Fe bekend

1 februari 2021 Uit Door Arnold

Over een maand staat de vernieuwde Santa Fe bij de Hyundai dealer, met een vanafprijs van € 44.495. De grote full size SUV van Hyundai komt als hybride en plug-in hybride, de diesel verdwijnt uit het aanbod.

Wat is er allemaal nieuw? Wel, om te beginnen werd de Sensuous Sportiness designtaal uitgesprinkeld over de Santa Fe waardoor met name het front een nieuw en frisser aanzien kreeg: een nieuwe grille, T-vormige koplampen en een nieuw ontworpen bumper. De achterlichten kregen een doorgetrokken lichtstrip en de achterbumper werd vernieuwd.

De grootste veranderingen in het interieur zien we op de middenconsole en het dashboard. Hyundai maakt nu gebruik van shift-by-wire techniek voor de automatische versnellingsbak, door het wegvallen van een mechanische verbinding onstond veel ruimte voor nieuwe techniek.

Die techniek is weliswaar niet zichtbaar, maar de middentunnel is een stuk overzichtelijker en kreeg een nieuwe indeling. De middentunnel loop nu over in het dashboard, het cluster voor de kachel / ventilatie kreeg een andere bediening, en de displays hiervan zijn nu opgenomen in het beeldscherm bovenop het dashboard. Het instrumentarium is nu volledig digitaal vanaf de luxere uitvoeringen.

Kopers van de Santa Fe hebben de keuze uit twee motoriseringen, die we kennen van de Tucson: een hybride en een plug-in hybride. Instappen kan in de i-Motion voor net geen 45 mille. Deze versie heeft een 8 inch centrale monitor op het dashboard en kan alleen in 5-zits uitvoering geleverd worden. Een stap hoger in de line-up is de Comfort, deze kost € 3.500 meer. Je krijgt dan lederen bekleding, een autonome rijbaanassistent, parkeersensoren voor en Hyundai’s slimme Blind Spot Collision Assist, die op het digitale instrumentarium het beeld van de dodehoekcamera’s toont.

De Comfort Smart utivoering komt met het getoonde 10,25 inch centrale beeldscherm met BlueLink, Krell Audio, privacy glas en een volledig digitaal instrumentarium (foto hierboven). Dit uitrustingsniveau is de instapversie van de plug-in hybrid. Dan hebben we nog twee uitvoeringen te gaan: de Premium en de Premium Plus Sky. De Premium heeft 19 inch velgen, Blind Spot Monitor, Head Up Display en stoelventilatie (heeerlijk in de zomer!). Dikker dan De Premium Plus SKy wordt het niet: mooie materialen all over the place: Nappaleer, suède hemel, meegespoten wielkastranden en semi-gloss chrome raamomlijstingen. Deze uitvoering krijgt ook de Highway Driving Assist, een semi-autonome rijassistent, en een enorm panoramisch schuif / kanteldak. Voor de caravanrijders onder ons: de Hybrid heeft 1.650 kilo trekgewicht. Dit is de volledige prijslijst: