Eerste specs Hyundai Tucson Plug-in bekend

Eerste specs Hyundai Tucson Plug-in bekend

8 december 2020 Uit Door Arnold

In het voorjaar van 2021 staat de nieuwe Hyundai Tuscon bij de dealers, en deze komt ook als Plug-in hybride. Hyundai heeft de eerste feiten en cijfers van de Tuscon Plug-in bekendgemaakt. Belangrijkste feit: een elektrische actieradius van 50 kilometer volgens de WLTP.

 

Zoals in de test van de nieuwe Hyundai i10 al te lezen is, wedt Hyundai niet op één paard op het gebied van aandrijflijnen. De Tuscon komt niet als BEV, maar wordt wel leverbaar met benzinemotoren, mild hybrid, full hybrid en dus ook als plug-in hybrid. De plug in kun je thuis aan de wallbox of onderweg bij laadstations opladen. Een praktische range van 50 kilometer is voor de Nederlandse markt ruim voldoende om het merendeel van de ritten puur elektrisch te rijden. Bij lagere snelheden rijdt de auto puur elektrisch, maar hij kan ook in EV-modus geschakeld worden om hogere snelheden puur elektrisch te rijden. Opladen gaat via een 7,2 kW onboard lader. De accu is in de bodemplaat geplaatst waardoor deze geen effect heeft op de interieurruimte.

Vierwielaandrijving standaard

De elektromotor heeft een vermogen van 67 kW (91 pk) en een koppel van 304 Newtonmeter. Het gewicht van de Tuscon Plug-in Hybrid is nog niet bekend, maar reken maar dat het hoge koppel resulteert in uiterst vloeiende en vlotte acceleraties. De elektromotor is gekoppeld aan de 1.6 T-GDI Smartstream motor, het systeemvermogen is 194 kW (265 pk!) en een maximaal koppel van 350 Nm. Via een automatische zestrapstransmissie wordt de aandrijfkracht naar alle vier wielen overgebracht. De Plug-in heeft standaard HTRAC vierwielaandrijving met Terrain Mode keuze.

Actieve aerodynamica

Achter de markante grille monteert Hyundai de Active Air Flap die de luchtstroom naar de motorruimte regelt. Afhankelijk van rijsnelheid, buiten- en koelwatertemperatuur regelt deze klep de luchtstroom voor de koeling. Hierdoor wordt de luchtweerstand beperkt en daalt het brandstofverbruik.