Toyota introduceert RAV4 GR Sport

Toyota introduceert RAV4 GR Sport

19 oktober 2022 Uit Door Arnold

De RAV4 is een van de populairste Toyota’s wereldwijd, om de gunst van de autokoper te blijven winnen heeft Toyota nu een nieuwe uitvoering van de RAV4 ontwikkeld: de RAV4 GR Sport. Dit is het sportieve topmodel van de reeks, en Toyota volgt het vaste recept voor GR Sport-uitvoeringen: veel uiterlijke verfraaiïngen, leuke updates aan het interieur en een aangepast onderstel. Met dat laatste maakt de GR Sport de sportieve aspiraties van de badge ook echt waar.

First things first: de eerder aangekondigde technische updates van de RAV4 zijn allemaal terug te vinden in de GR Sport, waaronder ook het nieuwe digitale instrumentarium en infotainment. Ook wordt de GR Sport leverbaar als Hybrid en Plug-In Hybrid. Wat zijn de uiterlijke aanpassingen die Toyota heeft doorgevoerd? Wel, om te beginnen zijn de wielkastlijsten in hoogglans zwart gespoten voor een sportief-chique toon. Ook de raamlijsten en de lijst op de kofferbak zijn in hoogglans zwart uitgevoerd. De grille en mistlampmaskers hebben een uniek patroon gekregen en uiteraard krijgt de RAV4 GR Sport een fraaie ‘GR’ badge in de grille. Die badge is ook terug te vinden op de kofferbak en in het stuur. De velgen (19 inch) zijn zwart gespoten, maar de spaken hebben een heel fijn aluminium lijntje waardoor ze scherp aftekenen tegen de zwarte velg. Hiervoor gebruik Toyota een nieuwe techniek.

Het interieur krijgt een fraaie suède-achtige bekleding op de zitvlakken en rugleuning, terwijl de kussen worden afgewerkt in kunstleer. In de hoofdsteunen is het GR Sport logo in reliëf aangebracht. In het dashboard, de portieren en het stuurwiel zijn gunmetal sierpanelen aangebracht.

Wat de prestaties betreft zijn er geen grote verschillen met de reguliere hybrid en plug-in te melden, maar wel wat rijgedrag en wegligging betreft. De RAV4 GR Sport krijgt een eigen demperafstelling, stuggere veren en andere kleine onderstelaanpassingen. Benieuwd hoe de RAV4 GR Sport rijdt? Dan moet je even geduld hebben: pas in de tweede helft van 2023 komt hij naar Nederland. Tegen die tijd zal de importeur ook de prijzen en uitrustingsdetails bekendmaken.