Mitsubishi toont XFC Concept

Mitsubishi toont XFC Concept

19 oktober 2022 Uit Door Arnold

Op de komende Vietnam Motor Show in Ho Chi Min stad zal Mitsubishi de XFC Concept voor het eerst aan de wereld tonen. Deze compacte SUV is vooralsnog een designstudie, maar de productieversie zal dicht bij dit studiemodel blijven. Het is een interessant model omdat Mitsubishi de XFC alleen voor de Aziatische markt bestemd is. Kortgeleden onthulde Mitsubishi de nieuwe ASX, de compacte SUV voor onze markt die gebaseerd is op de Renault Captur. Waarom de Aziatische markt wel een echte Mitsubishi krijgt zal waarschijnlijk te maken hebben met de strikte toelatingseisen voor de Europese markt. De typegoedkeur van een bestaand model biedt een enorm kostenvoordeel ten opzichte van een nieuwe typegoedkeur.

Als we de XFC Concept in ogenschouw nemen, dan kunnen we niet anders dan concluderen dan dat het een fraaie auto geworden is. De T-vormige kop- en achterlichten geven de XFC een fraai, eigen gezicht. Onder de koplampen lopen de vier dagrijlichten over in de luichtinlaat naar het voorwiel. Bij de productieversies zal dit ongetwijfeld één geheel met de koplamp vormen. Opvallend zijn de camera’s die de traditionele spiegels vervangen, dit is voor het eerst op een Mitsubishi. Of dit ook het productiestadium zal halen, is niet zeker.

Het interieur van de designstudie oogt erg fraai, zeker door de lichte kleuren en de gebruikte materialen. Maar hiervan kunnen we wel zeggen dat dit in de productiemodellen wezenlijk anders zal zijn. In de basis zal het interieur van de XFC wel sterk overeenkomen met de conceptcar, grote kans dat het digitale instrumentarium wel in productie gaat. Het is in elk geval een interessante auto om te volgen, zeker omdat een auto in het compacte SUV-segment ook op onze markt zeker kan van slagen heeft. Voeg er een PHEV of een HEV aandrijflijn aan toe en je hebt een succesnummer.

5 artikel(en) « van 5 »