Yaris Cross krijgt GR Sport uitvoering

Yaris Cross krijgt GR Sport uitvoering

30 augustus 2022 Uit Door Arnold

Toyota heeft een nieuwe topversie van de Yaris Cross onthuld, de GR Sport. Deze uitvoering komt naast de Adventure en krijgt een aantal unieke extra’s mee, maar ook een aangepast onderstel waarmee deze Yaris Cross de ‘GR Sport’ badge recht doet. Het onderstel – veren, dempers, rubbers – zijn aangepast om deze uitvoering een (nog) beter stuurgevoel, betere wegligging en meer interactie met de bestuurder te geven.

De Yaris Cross GR Sport is gemakkelijk te herkennen aan zijn unieke grille, de diffusor in de achterbumper en de tienspaaks 18 inch velgen. Speciaal voor de GR Sport is de lakkleur Dynamic Grey leverbaar, desgewenst met een zwart dak en raamstijlen. Mochten de opvallende wijzigingen aan het uiterlijk nog niet voldoende zijn om het sportieve karakter uit te dragen, dan zijn er altijd nog de GR Sport badges in de grille en op de kofferklep om je daarop te attenderen.

In het interieur heeft Toyota ook de nodige wijzigingen doorgevoerd, in de eerste plaats krijgt de GR Sport sportstoelen met een grijze stof die afgewerkt is met rode stiksels. De rode stiksel keren ook terug in het stuurwiel en de versnellingshendel. Het GR Sport logo vind je her en der terug: op de stoelen, het stuur, instrumentarium en uiteraard ook op de startknop. De deuren en het instrumentarium zijn afgewerkt met sierlijsten die in Gunmetal-grey gespoten zijn. Optioneel levert Toyota een ultrasuede bekleding voor de voorstoelen, de geperforeerde stof wordt gebruikt op de zitting en rugleuning, de zijkussens worden in kunstleer uitgevoerd.

Bij een topmodel hoort uiteraard ook een riante uitrusting: een gescheiden climate control, stoelverwarming, een 9 inch multimediascherm met navigatie en privacy glass in de achterste portieren. Net als de overige Yaris Cross modellen is de GR Sport uitgerust met Toyota T-Mate: een uitgebreid pakket aan geavanceerde actieve veiligheids- en rijhulpfuncties. Wat de Yaris Cross GR Sport gaat kosten is nog niet bekend, de importeur maakt later dit jaar de prijzen bekend.

9 artikel(en) « van 9 »