Nog heel eventjes wachten op de Infiniti Q30

Nog heel eventjes wachten op de Infiniti Q30

3 september 2015 Uit Door Arnold

Infiniti_Q30Infiniti fans en de Infiniti-dealers tellen af naar 15 september, want dan wordt eindelijk de Q30 onthuld. Het is dan twee jaar terug dat de Q30 concept werd onthuld, dat was ook op de IAA in Frankfurt. Hoe de Q30 er in real life  uitziet blijft nog even wachten, maar op basis van de officiële foto’s die Infiniti heeft vrijgegeven kunnen we ons in elk geval een goed beeld vormen. Carnold.nl legt de Q30 daarom eens onder de digitale loep.

Onconventioneel

Infiniti heeft de Q30 een uitermate onderscheidende carrosserievorm meegegeven, de Q30 springt er tussen zijn directe Europese concurrenten dan ook flink uit. Zelfs binnen het eigen modelprogramma is de Infiniti Q30 een opvallende verschijning. Infiniti zegt het zelf ook al, de Q30 is moeilijk in een categorie te vangen. Het is geen coupé, geen hatchback, geen crossover, maar juist een spannende mix van deze drie.

De dynamiek van het design is ook doorgevoerd in het rijgedrag, zoals we dat van Infiniti kennen. Het testwerk en de onderstelafstemming is in Europa uitgevoerd, omdat Infiniti met name de Europese consument wil bedienen met de Q30. “De Q30 voldoet aan de eisen die onze klanten mogen verwachten van een Infiniti; onderscheidend design, perfect rijprestaties en authenticiteit” zegt Roland Krueger, de president van Infiniti.

Weelderig interieur

De eigenzinnige lijnen zijn doorgezet in het interieur, afgelopen week gaf Infiniti de eerste foto’s daarvan vrij. Van de Q50 en Q70 weten we dat Infiniti zeer bedreven is in het ontwerpen en bouwen van fraaie interieurs, en die vlieger gaat ook op voor de Q30. Er wordt in ruime mate gebruik gemaakt van leer en prachtige contrasterende stiknaden. Op beide foto’s is te zien dat zowel de sportieve als de klassieke smaken beide goed bediend worden. Hoogglans interieurpanelen op de middenconsole en in de deuren voor de sportieve variant, fraai edelhout voor de meer klassieke smaak.

Infiniti_Q30_interieurDe Infiniti designers hebben, in hun doelstelling om met een onderscheidend design te komen, gezocht naar nieuwe materialen voor de interieurafwerking. Een mooi voorbeeld daarvan is de Dinamica suède bekleding voor de stijlen en de hemel. Kortom: het is een en al weelde in de Q30. Hoe dit voelt en ruikt kunnen we voor het eerst ervaren op 15 september, dan wordt de Q30 om 10:15 officiëel onthuld op de IAA in Frankfurt. Houd Carnold.nl in de gaten voor nadere details!

Infiniti_Q30_interieur_2