Nieuwe Nissan Juke in aantocht, Sunderland breidt uit.

Nieuwe Nissan Juke in aantocht, Sunderland breidt uit.

4 september 2015 Uit Door Arnold

Nissan_Juke_1De Nissan Juke is zonder enige twijfel het meest markante model van Nissan van de afgelopen twee decennia. Een gedurfde zet die ontzettend goed uitgepakt is, want de Juke is de op één na bestverkopende Nissan in Europa. Reden voor Nissan om de tweede generatie Juke klaar te stomen. De plant in Sunderland wordt klaargestoomd voor de nieuwe Juke.

De eerste op het CMF-B platform

De nieuwe Juke is het eerste Nissan model dat op het Common Module Family B-platform gebouwd wordt. Net als bij elke modelwisseling vergt dit een aanpassing van de productiefaciliteit. De Nissan plant in Sunderland wordt voor de lieve som van 100 miljoen Britse ponden aangepast om dit mogelijk te maken. Niet alleen de Juke, maar ook de Note en de Leaf profiteren van deze kapitaalinjectie, want ook die modellen lopen in Sunderland van de band. In totaal werken er 34.000  mensen in deze fabriek. Ook de adellijke tak van Nissan maakt aanspraak op de productiecapaciteit, de nieuwe Infiniti Q30 wordt in Sunderland geproduceerd.

Nissan_Juke_8

Meer dan een half miljoen auto’s verlaten jaarlijks de lopende band, een belangrijk deel hiervan komt op het conto van de Juke. Tachtig procent van de productie gaat naar het buitenland, de verschillende modellen worden geëxporteerd naar 130 landen.

9 artikel(en)