De eindbalans – Carnold’s keuze voor 2021

De eindbalans – Carnold’s keuze voor 2021

31 december 2021 Uit Door Arnold

Met 27 testauto’s was het ’t drukste jaar ooit voor Carnold.nl, toch wel iets om even bij stil te staan. Net zoals vorig jaar zijn er veel auto’s die ik zelf graag voor de deur wil parkeren, maar ik heb helaas maar één vrije parkeerplek. Welke auto zou ik kiezen om dat plekje in te vullen?

Dat is de auto die me het meest heeft verrast, ondanks het feit dat de verwachtingen van mij en mijn automotive collegae op voorhand al hooggespannen waren. En dat is de Nissan Qashqai. Het is al vaak gezegd, maar de Qashqai heeft de compacte crossover groot gemaakt. Nagenoeg elke autofabrikant biedt meerdere compacte crossovers aan, maar Nissan heeft het marktsegment nog stevig in handen. De X-Trail die ik dit voorjaar reed is nog van de oude generatie, maar desondanks nog een indrukwekkende auto.

Bij de introductie bleek dat de nieuwe Qashqai alles in zich heeft om opnieuw een groot verkoopsucces te worden: de auto is tot in het kleinste detail doordacht en doet alles goed. Hij combineert comfort met dynamiek, presteert uitstekend en is tegelijkertijd keurig zuinig. De derde generatie Qashqai is een auto waarin je ontspant omdat hij erg stil is en omdat hij je niet afleidt. Tijdens de uitgebreidere test heb ik ‘m leren kennen als een uitermate stille en opvallend comfortabele auto. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de e-Power aandrijflijn, die in Nissans thuisland een enorm verkoopsucces is. Daarover hoop ik jullie in 2022 te kunnen berichten. Voor nu: een goed uiteinde gewenst en een gelukkig nieuwjaar!