Suzuki Vitara Hybrid vanaf €28.250

Suzuki Vitara Hybrid vanaf €28.250

23 december 2021 Uit Door Arnold

De hybride-versie van de Suzuki Vitara heeft een vanafprijs: € 28.250. De nieuwe, full-hybrid aandrijflijn is te combineren met vierwielaandrijving en hij is leverbaar in twee uitrustingniveaus: Select en Style.

Suzuki is gepast trots op de full-hybrid, de aandrijflijn is volledig in eigen beheer ontwikkeld. Een 1.5 benzinemotor vormt de ene helft van een tamelijk dynamisch duo, het motorblok levert een gezonde 102 pk en is ontwikkeld op efficiëncy en koppel. De elektromotor levert 33 pk en zorgt voor ondersteuning bij lagere toerentallen, maar de Vitara Full Hybrid kan met deze elektromotor ook puur elektrisch rijden. Over maximale EV-snelheid en het rijbereik heeft Suzuki nog geen informatie vrijgegeven, maar afgaand op bovenstaande foto zal dat in elk geval 80 kilometer per uur zijn. Het systeemvermogen bedraagt 115 pk. De hybride motor is altijd gekoppeld aan Suzuki’s AGS zestraps automaat, het maximale trekgewicht ligt op 1.200 kilo.

Als koper van een Vitara Full Hybrid heb je de keuze uit het Select of Style uitrustingsniveau. Dat betekent dat je altijd de beschikking hebt over automatische airconditioning, Suzuki’s (hele goede) adaptieve cruise control, led-koplampen en Suzuki’s Safety System met rijbaanassistent en verkeersbordherkenning. Deze uitvoering kost € 28.250. Voor € 30.750 levert Suzuki de Style, die krijgt grotere 17-inch lichtmetalen velgen, CarPlay en AndroidAuto, een uitgebreider infotainment (met navigatie) en veiligheidspakket. Daaronder vallen ook een achteruitrijdcamera, dodehoekdetectie en radars voor kruisend verkeer achter de auto. Goed om te weten in deze koude tijden: de Style heeft ook stoelverwarming. AllGrip vierwielaandrijving kost € 3.000 extra. In het voorjaar staat de Vitara Full Hybrid bij de dealers.