Subaru Forester op grijs kenteken

Subaru Forester op grijs kenteken

26 mei 2021 Uit Door Arnold

De nieuwe Subaru Forester e-Boxer wordt in Nederland leverbaar als Van: een versie op grijs kenteken. Door de enorme laadruimte voldoet de Forester Van aan de voorwaarden voor BPM-vrijstelling waardoor de vanafprijs uitkomt op 33 mille – exclusief belastingen.

Het is alweer een hele tijd geleden dat Subaru een bedrijfsauto in het modellengamma had, voor zover we hier op de Carnold-redactie kan nagaan, moet de  E-Wagon (ook bekend als de Libero) de laatste geweest zijn. Anyhow, die versie zou volgens de hedendaagse criteria wellicht niet eens in aanmerking komen voor btw-vrijstelling. De Forester Van heeft een laadvolume van 1.779 liter, hij mag 1.800 kilo trekken en er mag een last van 100 kilo op de dakdragers gestouwd worden. Hij is voor geen kleintje vervaard, dus!

Er zijn meer auto’s verkrijgbaar met een dergelijke laadcapaciteit, maar geen daarvan biedt standaard vierwielaandrijving, een modern interieur met alle wenselijke veiligheids- en comfortvooorzieningen en een hogere zitpositie. Door het verplichte tussenschot komt de zitpositie voor de bestuurder (en passagier) niet in het gedrang: beide voorstoelen behouden hun diepteverstelling. De Subaru Forester Van is leverbaar in twee uitvoeringen: de Comfort en de Luxury. De Comfort kost € 33.395, de Luxury € 35.874. Subaru heeft nog geen details over de uitrusting vrijgegeven, maar beide versies zijn standaard voorzien van vierwielaandrijving, een CVT transmissie, EyeSight . De Forester Van is per direct leverbaar en krijgt utieraard de 555 garantie mee.