SsangYong Torres komt. Ook als EV!

SsangYong Torres komt. Ook als EV!

19 mei 2022 Uit Door Arnold

SsangYong heeft een aantal designschetsen de wereld ingestuurd van haar nieuwe SUV, en deze krijgt de naam Torres. De SsangYong Torres is een D-segment SUV die het gat tussen de Korando en Rexton moet opvullen. De naam is ontleend aan het Torres del Fine National Park in Patagonië. Dit wonder van natuurschoon omvat bergen, meren, gletsjer en een enorme diversiteit aan woeste – maar wonderschone – natuur. De nieuwe Torres is een full blown  SUV die in staat is om door dergelijke woeste natuur te rijden. Een echte offroader van SsangYong dus, en daarmee zet het zuid-Koreaanse merk zich ook af tegen de softroaders in het marktsegement: de Torres staat zijn mannetje op onverharde weg. Mocht je bezwaren zien in het doorkruisen van ongerepte natuur, dan kun je ook kiezen voor de Torres EV die eind volgend jaar verschijnt.

De Torres is herkenbaar als SsangYong, hij is ontworpen volgens de Power by toughness design-filosofie. Een stompe, stoere snoet met een relatieve kleine grill en een hoge voorbumper zorgen voor de nodige bodemvrijheid en een ruime aanloophoek in het terrein. De achterkant van de Torres is erg markant, de asymmetrische uitstulping is een verwijzing naar een reservewielhouder (wellicht dat die aftermarket leverbaar wordt), en SsangYong monteert een handgreep als kofferbakopener. In het geval van een terreinwagen zou de klep zijwaarts openen, maar ik verwacht dat het kofferdeksel van de Torres normaal naar boven opent.

De Torres ziet er beslist goed uit, en het is SsangYong van harte gegund om meer auto’s in Nederland te verkopen. In recente tests kwamen de SsangYongs telkens goed uit de bus, en zijn ze kwalitatief vergelijkbaar met Hyundai en Kia. Volgende maand start de productie van de Torres voor de huismarkt, wij moeten nog even wachten op de eerste officiële foto’s en nadere details. Wanneer de Torres onze kant op komt, is evenmin bekend, maar zodra daar meer informatie over vrijgegeven wordt, dan lees je het hier!