Nieuwsflits week 37

Nieuwsflits week 37

15 september 2016 Uit Door Arnold

Mazda6 2015_studio_rearHeel Nederland is weer lekker aan de slag en dat betekent dat ook de importeurs van de Japanse merken met frisse moed nieuws aanleveren. Het belangrijkste nieuws heeft Carnold.nl voor je samengevat in de nieuwsflits van deze week. Nissan biedt nieuwe Vision-uitvoeringen aan, Mazda maakt prijzen en details van de nieuwe 6 bekend en komt met de CX-3 GT-M Line en Subaru prijst de Levorg met EyeSight

Nissan N-Vision modellen

Nissan biedt de Qashqai, de Juke en de Pulsar aan als N-Vision uitovering. Deze modellen zijn voorzien van Nissan’s geavanceerde rijassistenten. De Around View Monitor, Lane Departure Warning, Moving Object Detection, Forward Emergency Braking, Blind Spot Warning, High Beam Assist en Traffic Sign Recognition zijn allemaal aanwezig. Deze hulpsystemen maken het rijden een stuk minder inspannend, of je nu op de parkeerplaats bij de buurtsuper moet inparkeren, of wanneer je ’s nachts op de snelweg rijdt. Al deze systemen worden mettertijd geïntegreerd in Nissan Pro Pilot, Nissans systeem voor autonoom rijden. Naar verwachting maakt Pro Pilot in 2017 zijn opwachting in de vernieuwde Qashqai De N-Vision modellen zijn gebaseerd op het N-Connecta uitrustingsniveau. Prijzen beginnen bij € 25.190 voor de Pulsar en € 26.690 voor de Qashqai. De prijzen van de Juke N-Vision worden later bekendgemaakt.

nissan-vision

Mazda6 verfijnd – G-Vectoring Control leverbaar

Dit najaar start de verkoop van de vernieuwde Mazda6. Mazda’s topmodel werd technisch verfijnd, een belangrijk nieuwsfeit is de G-Vectoring Control. Dit systeem beïnvloedt het motorkoppel bij het insturen en rijden van bochten. Het resultaat is een verbeterde respons en stabiliteit in bochten. Mazda is de eerste autofabrikant die een dergelijk systeem levert, en heeft hiermee een belangrijke primeur waarmee de ‘Jinba Ittai’ filosofie nog meer tot uitdrukking komt. We citeren Mazda’s persbericht:

“Het is het enige systeem in zijn soort dat het motorkoppel varieert op basis van de stuurinput van de bestuurder, om zo laterale en longitudinale acceleratie- en deceleratiekrachten te managen. Dit zorgt ervoor dat de verticale belasting op elk wiel wordt geoptimaliseerd. Zodra de bestuurder een bocht instuurt gebruikt GVC het motorkoppel om deceleratiekrachten te genereren. Dit zorgt voor meer druk op de voorwielen, wat voor meer grip en daarmee meer responsiviteit zorgt. Als de bestuurder vervolgens een constante stuurhoek aanhoudt in de bocht, geeft GVC de acceleratiekracht weer vrij, waardoor de achterwielen meer worden belast en de stabiliteit wordt verhoogd. Omdat de lasttransfer voor extra grip op de betreffende wielen zorgt, wordt een dynamische balans tussen stabiliteit en responsiviteit gerealiseerd, die ervoor zorgt dat de Mazda6 2017 nauwkeuriger reageert op de input van de bestuurder. Zowel ervaren als minder ervaren bestuurders profiteren van GVC in tal van verkeerssituaties, van het dagelijkse stadsverkeer op lage snelheid tot sneller rijden op de snelweg, op bochtige wegen en zelfs uitwijkmanoeuvres.”

Het systeem belooft dus nog meer fahrvergnügen in de Mazda6. Voor de 2.2 SkyActivD werd het turbodrukmanagement aangepast waardoor de motor een betere gasrespons en een verfijndere loop krijgt. De Mazda6 is leverbaar vanaf €29.490

Mazda6_SkyActiv-D 175_15

Mazda CX-3 nu ook als GT-M Line

De Mazda CX-3 is mateloos populair, en de GT-M is zo gewild, dat Mazda heeft besloten om een kleine serie (250 stuks) als GT-M Line aan te bieden. Dat betekent veel uitrusting voor een schappelijke meerprijs. De GT-M Line is gebaseerd op de TS+, die heeft standaard al led-koplampen, -achterlichten en -mistlampen, MZD Connect, DAB+, parkeersensoren rondom, licht en regensensoren en stoelverwarming. De GT-M Line doet daar nog een dikke schep bovenop: 18 inch GT-M velgen, geïntegreerde navigatie, head-up display, achteruitrijdcamera en het GT-M interieur. De meerprijs voor dit alles is een summiere € 400! Wees er dus snel bij, de Mazda CX-3 GT-M Line is per direct te bestellen. Prijzen beginnen bij € 26.190 voor de GT-M Line met SkyActivG 120.

cx-3-gt-m-line

 

Prijzen Levorg met EyeSight bekend

De Subaru Levorg is nu ook leverbaar met Subaru’s EyeSight actieve veiligheidssysteem. Eerder al kreeg de Levorg de hoogste score toegekend in de EuroNCAP botsproeven: 5 sterren. Dit, in combinatie met EyeSight, tilt de veiligheid van Subaru’s jongste model naar een hoog plan. Subaru stelt zelf dat het de veiligste Subaru van dit moment is. De Levorg met EyeSight staat voor € 37.695 in de prijslijst. Subaru heeft de komst van EyeSight aangegrepen om de Levorg op details bij te punten.

Zo is de geluidsisolatie verbeterd waardoor het comfort aan boord verhoogd wordt. Ook de veiligheidsuitrusting werd uitgebreid. De Comfort-uitvoering heeft nu ook DAB+ en een 7 inch multimedia display.

De vernieuwde Levorg is leverbaar in twee uitvoeringen: Comfort en Premium. De Premium heeft standaard grotere 17 inch lichtmetalen wielen, donkere ramen achter, een schuifdak en sportstoelen met lederen bekleding. Beide uitvoeringen hebben het Symmetrical All Wheel Drive (permanente vierwielaandrijving), een automatische transmissie en EyeSight zijn standaard. De Premium is er vanaf € 42.695. De nieuwe Levorg staat vanaf eind september bij de dealer.

levorg-eyesight