Productie Infiniti Q60 gestart, vanafprijs bekend

Productie Infiniti Q60 gestart, vanafprijs bekend

5 september 2016 Uit Door Arnold

Infiniti_Q60_17Een maand terug is de productie van de Infiniti Q60 gestart. Infiniti’s nieuwe sportcoupé wordt gebouwd in de Tochigi plant. Sinds 1989 worden daar alle Infiniti’s gebouwd, met uitzondering van de Q(X) 30 die in Sunderland gebouwd wordt. Vandaag heeft Infiniti de vanafprijs van de Q60 bekendgemaakt: voor € 47.550 staat de Infiniti Q60 2.0t in de showrooms. De Q60 met de nieuwe 3.0t zal in een later stadium onze kant opkomen, tezijnertijd worden ook de prijzen van deze twin-turbo variant bekendgemaakt.De nieuwe Q60 beschikt over de tweede generatie Direct Adaptive Steering, deze versie belooft meer feedback en een fijner stuurgevoel. Ook nieuw voor de Q60 is Infiniti’s Dynamic Digital Suspension. Dit maakt van de Q60 een zeer dynamische en wendbare auto, terwijl het rijcomfort tegelijkertijd op een zeer hoog niveau staat.

Infiniti_Q60_08Speciaal opgeleide Infiniti-bouwers

In totaal telt de Tochigi plant 4.500 medewerkers, van hen zijn er 216 aangewezen als dedicated Infiniti-bouwers. Deze meester-ambachtslieden (die we kennen als Takumi) staan garant voor de hoge bouwkwaliteit en de verfijnde afwerking van Infiniti’s. Hun speciale kennis is nodig voor de complexe stans- en persvormen voor het kenmerkende Infiniti-design. Speciaal voor de nieuwe Infiniti Q60 is een nieuwe productietechniek ontwikkeld voor het kofferdeksel. De carrosserie ‘huid’ is gemaakt uit een kunsthars dat samengelijmd is met een stalen frame.

Infiniti_Q60_productionEen eigen lakstraat voor één lakkleur

Voor de Q60 heeft Infiniti een speciale lakkleur ontwikkeld: Dynamic Sandsone Red, deze kleur is te zien op de diverse promo-foto’s van de Q60. De bijzondere uitstraling van deze lak is te danken aan een speciaal lakprocedé waarvoor Infiniti een speciale lakstraat heeft moeten inrichten. De enorme kleurdiepte kan alleen bereikt worden als het spuitproces binnen zeer nauwe toleranties wordt uitgevoerd. Hiervoor is de lakdikte allesbepalend. Om die reden is een eigen lakstraat en speciaal opgeleide takumi nodig.

Infiniti_Q60_03