Mazda / Hyundai / Mitsubishi nieuws

Mazda / Hyundai / Mitsubishi nieuws

19 september 2023 Uit Door Arnold

Er is veel ‘klein’ autonieuws van Mazda, Hyundai en Mitsubishi. Mazda bijt het spits af: Voor de 3 en CX-30 is er een nieuwe uitvoering, Nagisa genaamd. Deze uitvoering borduurt voort op de Homura, het is een iets luxere uitvoering (want elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugen en een Bose premium audiosysteem) met een uitermate fraaie terracotta-kleurig interieur. De stoelen zijn bekleed met kunstleer en kunstsuède, en ter gelegenheid van de introductie wordt de Nagisa in Zircon Sand geleverd.

Overigens is deze kleur vanaf nu ook te leveren op de overige uitvoeringen van de 3 en CX-30. Zircon Sand wordt gecombineerd met zwarte exterieurdetails, zoals de wielen, spiegelkappen en grille. De Mazda3 Nagisa is er vanaf €34.890, de CX-30 Nagisa kost € 38.190.

Digitale binnenspiegel Ioniq 5

Hyundai heeft wat extra high-tech aan de Ioniq 5 toegevoegd, in de vorm van de Digital Center Mirror. Oftewel: een digitale binnenspiegel. Iets soortgelijks had de Ioniq 5 al, maar dan door het beeld van de achteruitrijdcamera te laten zien in het infotainmentscherm.

De DCM is echter een meer dan volwaardige vervanger voor de conventionele binnenspiegel, hij bied een grotere kijkhoek en kan wisselen tussen een traditionele spiegel en een beeldscherm. In de normale stand heb je een normale binnenspiegel met een kijkhoek van 20 graden, zet je ‘m in de digitale stand, dan heb je een kijkhoek van 50 graden. De DCM gebruikt daarbij een speciale, extra camera in de achterspoiler.

Prijzen Mitsubishi Colt bekend

Tot slot Mitsubishi, dat merk maakt zich klaar voor de herintroductie van de Colt. De compacte Mitsubishi staat vanaf november bij de Nederlandse dealers en heeft een vanafprijs van € 21.990, in totaal zijn er zeven uitvoeringen beschikbaar. Zoals eerder gemeld krijgt de Colt, net als alle andere nieuwe Mitsubishi’s, een garantietermijn van acht jaar. Op deze website vind je het overzicht van alle uitvoeringen en prijzen.