Mitsubishi Colt onthuld

Mitsubishi Colt onthuld

9 juni 2023 Uit Door Arnold

Na een decennium afwezigheid in het B-hatchback segment heeft Mitsubishi weer een compacte hatchback in het gamma: de good old Colt. Vanaf oktober staat hij bij de Mitsubishi-dealers. De nieuwe Colt wordt leverbaar in drie uitvoeringen, de speciale First Edition niet meegerekend, en drie motoriseringen.

De instapmotor is een 1.0 driecilinder zonder turbo. Deze wordt gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak, dit motortje levert 65 pk. De volgende stap is de turboversie van de 1.0, deze levert 90 pk en wordt met een handgeschakelde zesbak geleverd. De topmotorisering is de 1.6 hybride: 145 pk, een 1,2 kWh accupakket (dat we kennen uit de Nissan Juke).

In het persbericht wijdt Mitsubishi (nog) niet uit over de samenstelling van de uitrustingsniveaus. Wat we al wel weten is dat de Colt geleverd kan worden op stalen 15 inch velgen, of 16 en 17 inch lichtmetaal – de grootte houdt gelijke tred met het uitrustingsniveau. Hetzelfde geldt voor de beeldschermen in het dashboard: 7 inch smartphone-link en 7 inch instrumentarium voor de lagere uitrustingsniveaus, tot 9,3 inch infotainmentscherm en een 10 inch digitaal instrumentarium voor de topversie. Beide versies van het infotainmentsysteem zijn compatible met Android Auto en CarPlay.

Uiteraard is er ook een heel arsenaal aan veiligheidssystemen aanwezig: Adaptive Cruise Control (met Stop & Go), Around View Monitor, Automatic High Beam, Blind Spot Warning, Forward Collision Mitigation-systeem, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, Easy Park Assist, Rear Cross Traffic Alert en Traffic Sign Recognition. Voor het overige zal de uitrusting nagenoeg hetzelfde zijn als in de nieuwe Mitsubishi ASX. Het enige verschil is dat de ASX als plug-in hybride leverbaar is, voor de Colt is de Hybrid de sterkste motorisering.