Action ruitenwissers. Goedkoop is geen duurkoop.

Action ruitenwissers. Goedkoop is geen duurkoop.

6 november 2013 19 Door Arnold

Weertechnisch gaan we de verkeerde tijd tegemoet: regen, sneeuw, pekel. Omdat de ruitenwissers van de Sunny begonnen te piepen werd het tijd om ze te vervangen. Bij de Action zag ik een set flatblade ruitenwissers, voor drie euro per stuk. Daar kun je je geen buil aan vallen dacht ik en dus heb ik een setje gekocht. Een tweet over deze aanschaf riep nogal wat reacties op, maar ik ben ze gewoon gaan proberen…Zoals met alle oude, piepende en versleten ruitenwissers zagen de oude exemplaren er nog prima uit:

En zo zien de Action ruitenwissers van nog geen drie euro (€ 2,99) er uit:

Er zit een hele set montagestukken bij voor de montage op verschillende soorten ruitenwisserarmen. De kwaliteit kan er op door, de klemmetjes die de wisser met de wisserarm verbinden zijn sterk zat, maar de afdekkapjes zijn aan de slappe kant. Wel zit er bij elke wisser een inbussleuteltje en een set reserveschroefjes. Om de wisser op de Sunny te bevestigen hoefde ik alleen een klemblokje op het asje te klikken en de wisser in de wisserarm te schuiven:

Het afdekkapje paste niet vanwege de knik in de wisserarm. Even een klein stukje wegzagen is het devies:

Dit is het verschil vanuit de bestuurdersstoel gezien:

Oude en nieuwe wisser

En zo zien mijn nieuwe aerodynamische wissers eruit:

Ik zie wel wat mijn nieuwe wissers van zes euro er van brengen. Tot dusverre heb ik geen reden om aan te nemen dat het uitgesproken slechte ruitenwissers zijn. Ze zijn stil en vegen de ruit droog. Ik ben benieuwd hoe lang ze dat blijven doen en hoe lang deze duurtest zal duren. Ik houd jullie op de hoogte! Vanavond heb ik ze nog getest in een dikke regenbui bij 130 km/u, je ziet er in dit filmpje niet zoveel van, maar ze doen het prima:

Ruitenwissertest in het donker

Hoe het verder gaat, lees je hier.