Volledig nieuwe Suzuki Ignis onthuld

22 januari 2016 Uit Door Arnold

Suzuki_Ignis_2De productieversie van de Suzuki Ignis is officieel onthuld, en Suzuki verdient lof voor het feit dat de nieuwe mini-crossover bijna onverdund is overgenomen van de conceptcar. Het retrodesign, met de kenmerkende faux-louvres in de C-stijl, is een duidelijke verwijzing naar de good old Suzuki SC100 GX. En natuurlijk komt de naam ‘Ignis’ ons ook niet onbekend voor…

Trouw gebleven aan de conceptcar

De Ignis is een verhipt stijlvol autootje geworden, het uiterlijk is heerlijk markant, met tal van eigenzinnige stylingkenmerken. Let eens op de grille die over de volle breedte van de voorzijde doorloopt en de luchtroostertjes in de zijkant van de motorkap. Carnold is erg te spreken over de velgjes die Suzuki op de officiĆ«le foto’s gebruikt. Ook de maten van Suzuki’s kleinste zijn bekend: 3,70 lang, 1,66 breed en 1,59 hoog. De wielbasis is 2,43, een keurige waarde voor dit kleintje.

Suzuki_Ignis_1

Modern interieur, touchscreen infotainment

Het interieur mag er ook zijn, alhoewel we nog niet weten welke uitrustingsniveaus er komen en wat de uitrusting allemaal omvat. Waarschijnlijk tonen de interieurfoto’s de Ignis in het hoogste uitrustingsniveau, met een automatische climate-control, een touchscreen infotainment systeem en een groot display in het instrumentarium. Het stuurwiel zal veel Suzuki-rijders vast bekend voorkomen. Het interieur is ook behoorlijk functioneel, met de achterbank neergeklap krijg je een vlakke laadvloer.

Suzuki_Ignis_5Verschuifbare achterbank? Check.

Op deze overzichtsfoto van het interieur is overigens iets interessants te zien aan de achterbank. We zien duidelijk twee rails onder elke zitting, en een handgreep aan de voorzijde. De achterbank is zeer waarschijnlijk in lengte verstelbaar, waardoor extra kofferruimte gecreƫerd kan worden.

Suzuki_Ignis_6Eind dit jaar in Nederland

18 februari maakt de Ignis zijn entree op de Japanse markt, pas aan het eind van het jaar wordt de Ignis in Nederland in de showrooms verwacht. In de loop van dit jaar kunnen we de Europese specificaties van de Ignis verwachten. Carnold.nl houd je op de hoogte als er meer bekend is over de nieuwe Suzuki Ignis.