Vernieuwde Mazda6, nieuwe prijzen

27 december 2014 Uit Door Arnold

Mazda6 2015_drivingDon’t fix it if it ain’t broken. Dus waarom zou je aan de Mazda6 gaan sleutelen? Omdat het altijd beter kan, zo dachten de Mazda-ingenieurs. Voor modeljaar 2015 is de Mazda6 verbeterd, en eind februari staat de vernieuwde versie bij de Nederlandse dealers. Wat is er nieuw en wat kost ‘ie?Het minst zichtbaar, maar wel degelijk merkbaar, is de verbeterde wielophanging en geluidsisolatie waardoor de Mazda6 stiller en comfortabeler is geworden. Het belangrijkste nieuws is de komst van nieuwe veiligheidstechnieken en de nieuwe Led-koplampen, de Adaptive Led Headlights (ALH). De koplampen hebben elk vier clusters met Led’s die onafhankelijk van elkaar aangestuurd kunnen worden. Ook de veiligheidsvoorzieningen uit het i-ACTIVSENSE pakket zijn leverbaar op de nieuwe Mazda6. Het bestaande Smart City Brake System is nu uitgebreid met ‘dekking’aan de achterzijde van de auto. De auto kan zelfstandig remmen als er een gevaar in de rijrichting gedetecteerd wordt.

Mazda6 2015_headlightHet interieur van de GT-M en SkyLease GT uitvoeringen is door Mazda grondig onder handen genomen waardoor het nog hoogwaardiger is dan bij de voorgaande modeljaren. Er wordt meer gebruik van leer gemaakt waardoor het de klasse en uitstraling heeft die de (Europese) concurrentie in een hogere prijsklasse aanbiedt.

Mazda6 2015_interior_rightIn 2015 wordt Mazda’s nieuwste Human-Machine Interface (HMI) in de Mazda6 geleverd. Dit bestaat uit de Active Driving Display (heads-up display), MZD Connect, Spraakbesturing, een 7 inch touchscreen en uiteraard de HMI controller op de middenconsole. Nieuw voor Mazda is de elektronische handrem, een primeur voor Mazda.

Mazda6 2015_head_up_displayDe vernieuwde Mazda6 is leverbaar vanaf € 28.990, de Sportbreak staat in de prijslijsten vanaf € 29.990. Leaserijders kunnen van start vanaf € 32.990 voor de Mazda6 SkyActiv-G 165 SkyLease GT met handgeschakelde zesbak.