Vernieuwde Mazda MX-30 geprijsd

Vernieuwde Mazda MX-30 geprijsd

25 mei 2022 Uit Door Arnold

Mazda Motor Nederland heeft de prijzen van de vernieuwde MX-30 bekendgemaakt. Mazda’s EV heeft voor het komende modeljaar een aantal technische en cosmetische upgrades gekregen, en nu heeft Mazda ook een prijslijst voor de opgewaardeerde MX-30. Voor € 34.990 all in rij je in een nieuwe MX-30 bij de dealer van het erf. In dat geval krijg je de Prime-Line mee, Mazda heeft nog twee uitvoeringen in de prijslijst, de Exclusive Line en de Makoto. Tussen deze beide uitvoeringen zit de Advantage, die slechts tijdelijk leverbaar is. De Prime Line is al behoorlijk goed uitgerust, met LED-koplampen, lichtmetalen velgen en Mazda’s i-Activsense veiligheidspakket. In de interactieve prijslijst vind je een overzicht van de volledige uitrusting.

De Exclusive Line (€ 35.990) krijgt koplampsproeiers en volledig elektrische buitenspiegels met knipperlampen. De bestuurdersspiegel is zelfdimmend, net als de binnenspiegel. Over spiegels gesproken: de make-up spiegels zijn in deze uitvoering verlicht. Deze uitvoering heeft ook een afwijkende bekleding, de stoelen krijgen een lichtgrijze baan op de zitting en rugleuning. Op de achterbank monteert Mazda een armleuning. Ook is de stoelbekleding voorzien van een grijze baan over de volle breedte van  het zitvlak en de rugleuning. Dit maakt het interieur van de MX-30 een stuk lichter.  Een belangrijke reden om voor deze uitvoering te kiezen zijn de stoel- en stuurverwarming, deze maken het rijden in kouder weer een stuk aangenamer. Ook de ruitenwissers in de voorruit hebben een de-icer in het raam. Hiermee horen vastgevroren wissers tot het verleden.

De Advantage van € 36.990 is tijdelijk leverbaar, maar zeer het overwegen waard. Hij krijgt matrix-led koplampen, led dagrijverlichting, knipperlichten en achterlichten. Deze uitvoering krijgt eveneens een zilveren C-stijl en privacy glass achterin. In het interieur is er iets te kiezen: Modern Confidence of Industrial Vintage. De Makoto van € 37.990 is de topuitvoering. Deze biedt alle luxe uit de Advantage en voegt daar een aantal comfortfuncties aan toe. Hieronder vallen de geheugens voor de bestuurdersstoel, buitenspiegels en het head-up display. Voor het interieur is er een extra keuzemogelijkheid: Urban Expression. De deurgrepen en vakjes in het interieur zijn afgewerkt met kurk, de binnenspiegel wordt randloos uitgevoerd. Er is nog een optie van € 2.000 leverbaar op deze uitvoering: het Premoium Pack. Dit omvat een 360 graden parkeermonitor, een Bose audiosysteem en extra systemen voor i-Activsense. Wil je een glazen zonnedak? Dan kun je nog kiezen voor het € 1.000 kostende sunroof, dit is alleen leverbaar op de Makoto.