Mazda MX-30 geüpdate

Mazda MX-30 geüpdate

12 mei 2022 Uit Door Arnold

De Mazda MX-30 is voor het komende modeljaar geüpdate. De 2022-versie kan sneller laden, krijgt nieuwe lakkleuren en interieur-upgrades. Mazda heeft nog geen grotere accu voor de MX30 in petto, maar de snellere laadtijden maken de eigenzinnige EV-coupé een stuk bruikbaarder.

Door een nieuwe boordlader kan de MX-30 nu tot 11kW wisselstroom laden en tot 50 kW aan de gelijkstroomlader. De snellaadtijd is daardoor met 10 minuten verkort tot 26 minuten. Mazda heeft ook een nieuw motorgeluid ontwikkeld waardoor de bestuurder een beter gevoel krijgt over de hoeveelheid vermogen die hij / zij via het gaspedaal oproept. Het effect van subliminale geluiden is volgens Mazda erg sterk: het geeft meer gevoel en controle tijdens het rijden.

Ook heeft Mazda nieuwe kleurstellingen voor het interieur ontwikkeld. Naast de bekende witte en zadelbruine bekledingsstoffen is er nu een all black interieur leverbaar. De zwarte stoelbekleding is van denim en wordt geaccentueerd door grijze en witte kleuren.

Op het gebied van lakkleuren is er ook nieuws, de kleuren Jet Black en Zircon Sand zijn toegevoegd aan het two-tone kleurenpalet. De A- en C- stijl zijn bij de two-tone uitvoeringen zilverkleurig gespoten, de Jet  Black versies krijgen altijd een zwart interieur. Ook nieuw is de combinatie van Soul Red Crystal met een zwart dak, deze kleurstelling zorgt voor een sportieve uitstraling. In Juli staat de vernieuwde Mazda MX-30 bij de dealers.