Verder de toekomst in: Nissan Leaf 30kWh

13 september 2015 Uit Door Arnold

Nissan_Leaf_30kWh_3De Nissan Leaf is vanaf begin volgend jaar leverbaar met een 30 kWh accu waarmee de actieradius vergroot is tot 250 kilometer. Opvallend genoeg is de accu niet groter geworden, Nissan heeft de lay-out van de accucellen herschikt waardoor in hetzelfde volume meer opslagcapaciteit ondergebracht is. De grotere actieradius is een belangrijk wapenfeit, maar er is meer nieuws over de Leaf te melden.  De grotere accucapaciteit gaat niet ten koste van de overige kwaliteiten van de Leaf, de garantie op het accupakket is acht jaar of 160.000 kilometer. Het uiterlijk van de Leaf wordt voor modeljaar 2016 lichtjes gewijzigd, autospotters herkennen hem aan de nieuwe dakantenne en de kleur Ultimate Bronze.

Nissan_Leaf_30kWh_8

Nissan’s gebruikersinterface Nissan Connect EV is ook verbeterd. Via deze interface konden en kunnen eigenaren de laadtoestand van de Leaf via hun smartphone in de gaten houden. Ook biedt het de mogelijkheid om op afstand de verwarming of de airco in te schakelen. In de nieuwste versie kan de gebruiker nu ook zien of de laadstations in gebruik zijn. Nissan Connect EV is voorzien van een compleet nieuwe interface, DAB+ radioontvangst, en een swipe- en pinch mogelijkheid voor het touchscreen.

In januari 2016 begint de levering van de Leaf met 30 KWh accu, Nissan maakt binnenkort de prijzen en specificaties bekend.