Toyota eert GT4 Supra

Toyota eert GT4 Supra

23 juni 2023 Uit Door Arnold

Het is wellicht niet bij iedereen bekend, maar Toyota bouwt GR Supra’s voor de GT4 raceklasse. Dit zijn zuivere circuitauto’s, niet voor de openbare weg. Kortgeleden bouwde Toyota de honderdste GT4 GR Supra, en om dat te vieren wordt een speciale editie van de GR Supra gebouwd: de GR Supra GT4 100th Edition Tribute.

Deze speciale uitvoering is feitelijk net zo exclusief als de circuitauto’s, want er worden slechts honderd exemplaren gebouwd. Om ‘m nog exclusiever te maken wordt hij leverbaar in de kleur Plasma Orange – die niet op andere Supra’s geleverd wordt. Ook de 19-inch lichtmetalen velgen en de zwarte remklauwen zijn voorbehouden aan deze uitvoering. Helaas heeft Toyota geen interieurfoto’s vrijgegeven, maar het is (synthetisch) su├Ęde wat de boventoon voert: de stoelen, versnellingspook, de deuren: alles is aaibaar en zacht.

De GR Supra GT4 100th Edition Tribute is gebaseerd op de GR Supra Lightweight. De aandrijflijn (340 pk zes-in-lijn, handgeschakelde zesbak) is identiek aan die uitvoering. Door gewichtsbesparende maatregelen is de Lightweight zo’n 40 kilo lichter dan de reguliere GR Supra.

De 100th Edition Tribute wordt eind dit jaar leverbaar en dan zal Toyota ook de prijzen bekendmaken.