bZ4X scherper geprijsd

bZ4X scherper geprijsd

23 juni 2023 Uit Door Arnold

Toyota heeft de prijzen van de bZ4X aangescherpt, de elektrische crossover is nu leverbaar vanaf € 48.995 voor de Active-uitvoering. De nieuwe prijzen gelden voor alle uitvoeringen van de bZ4X.

Standaard is de auto voorzien van een tamelijk riante standaarduitrusting met gescheiden klimaatregeling, een warmtepomp, 18-inch lichtmetalen wielen, een achteruitrijcamera, Adaptive Cruise Control, Smart Entry, een 8-inch multimediascherm met Apple CarPlay & Bedraad Android Auto en Toyota Safety Sense 3. Dit bestaat uit Pre-Collision System, Lane Keeping System en Road Sign Assist.

Voor de bZ4X Dynamic is uitgebreid met onder meer een 12,3-inch groot multimediadisplay, een 360 graden camera, een elektrisch te openen achterklep, een parkeerhulpsysteem, stoelverwarming vóór, stuurwielverwarming en Privacy Glass achter. Deze Dynamic kost 52.995 euro.

De Premium is de topuitvoering, deze wordt geleverd met 20-inch lichtmetalen wielen, synthetisch lederen bekleding, stoelventilatie vóór, stoelverwarming voor de buitenste zitplaatsen achter, een JBL-speakersysteem, Blind Spot Monitor, Intelligent Park Assist en Toyota’s meest geavanceerde multimediasysteem behoren tot de uitrusting.

De Premium kan als enige in de line-up geleverd worden met vierwielaandrijving. Deze aandrijflijn is volledig nieuw en heeft twee geavanceerde elektromotoren, waarvan één de vooras aandrijft en de andere de achteras. De bZ4X Premium is leverbaar vanaf 56.995 euro en als vierwielaangedreven Premium AWD is hij te bestellen voor 59.995 euro.

Business-uitvoeringen

Met de nieuwe prijzen voor de bestaande uitvoeringen worden er ook twee nieuwe uitvoeringen van de bZ4X geïntroduceerd: de Business en de Business Plus. De bZ4X Business is gebaseerd op de Active en heeft een fiscale waarde van 45.995 euro. Daarmee komt het netto bijtellingsbedrag op 256 euro per maand. Een trede hoger staat de bZ4X Business Plus, die gebaseerd is op de Dynamic. De Business Plus heeft een fiscale waarde van 49.995 euro en heeft daarmee een netto bijtellingsbedrag van 283 euro per maand.