Topjaar voor Hyundai

Topjaar voor Hyundai

1 september 2022 Uit Door Arnold

Hyundai weet zich wereldwijd flink in de kijker te spelen met de Ioniq 5 en Ioniq 6. De eerste krijgt overal lovende kritieken over zijn design en techniek, de tweede is nog niet eens leverbaar, maar zorgde wel voor een verkooprecord in thuisland Zuid-Korea. De Ioniq 6 maakt daar momenteel een tournee langs grote steden (kijk maar eens op CarSceneKorea op YouTube), geïnteresseerden kunnen daar intekenen op de auto en dat gebeurde massaal. Maar liefst 37.446 mensen hebben een order geplaatst, hiermee brak de 6 het record van de Ioniq 5 die 23.760 orders bij een dergelijke presentatie kreeg. Hopelijk valt de Ioniq 6 hetzelfde succes ten deel in Nederland, het is Hyundai van harte gegund.

Top 5 verkooplijst

Hyundai heeft in elk geval geen reden tot klagen, want de verkoopcijfers over de eerste acht maanden van 2022 zijn bekend. De komst van de Tucson en Ioniq 5 zijn duidelijk terug te zien in de stijging (77%) van de verkoopaantallen. Maar de onbetwiste verkooptopper (tot Carnold’s grote vreugde) is de i10. Exacte aantallen heeft Hyundai nog niet vrijgegeven, maar in totaal verkocht Hyundai 11.500 auto’s tot 1 september. Dit is de top 5, met links naar de tests:

1 Hyundai i10
2 Tucson Hybrid
3 Hyundai i20
4 Kona Hybrid
5 Ioniq 5

Hyundai bereidt intussen de komst van de Ioniq 6 voor, zodra hier meer nieuws over te melden is lees je hier op Carnold.nl.