Ioniq 6 – De maatstaf voor EV’s?

Ioniq 6 – De maatstaf voor EV’s?

15 juli 2022 Uit Door Arnold

Afgelopen week heeft Hyundai de Ioniq 6 officieel onthuld, de Electrified Streamliner van Ioniq zet nieuwe standaarden op het gebied van design, techniek en rijbereik. Het belangrijkste aspect van de Ioniq 6 is dat het ontwerp volledige gedicteerd is door de stroomlijn, en dat heeft een geweldige uitwerking op het rijbereik. Hyundai verwacht dat de Ioniq 6 met 77,4 kWh accu maar liefst 600 kilometer kan rijden op een volle accu.

(Omwille van de tijd – het is druk ter redactie – een copy/paste van het persbericht)

De Ioniq 6 is het meest aerodynamische model dat Hyundai heeft geïntroduceerd. De auto is voorzien van diverse speciale features – zoals Dual Color Ambient Lighting, Speed Sync Lighting, EV Performance Tune-up en Electric Active Sound Design (e-ASD) – die de ervaring van elektrische mobiliteit op een uitzonderlijk hoog niveau brengen. De toepassing van Hyundai’s Electric Global Modular Platform (E-GMP) maakt ultrasnel opladen (400/800 volt) mogelijk.

 

‘De IONIQ 6 is de volgende ambitieuze stap in de strategie van Hyundai om de overgang naar elektrificatie te versnellen en wereldleider op het gebied van EV’s te worden. De Electrified Streamliner IONIQ 6 biedt zowel zijn bestuurder als de passagiers een unieke ervaring, die in elk opzicht is geoptimaliseerd om elektrische mobiliteit opnieuw te definiëren.’
Jaehoon Chang, President en CEO, Hyundai Motor Company

De Ioniq 6 heeft een extreem lange wielbasis van 2.950 mm. Hij staat op 18- of 20-inch wielen. Met een indrukwekkende lengte van 4.855 mm in combinatie met een breedte van 1.880 mm en een hoogte van 1.495 mm oogt de Ioniq 6 bijzonder slank, stijlvol en onderscheidend.

‘De IONIQ 6 is ontworpen en ontwikkeld om het dagelijks leven aangenamer te maken, een plek waar je optimaal tot je recht kunt komen. Het innovatieve interieur is grondig en zorgvuldig uitgedacht als een comfortabele cocon die iedereen een persoonlijke plek biedt. Die is voorzien van de nieuwste technologieën om een veilige, plezierige en ontspannen rijbeleving te bieden. Het ruime interieur, waarvoor duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid de kernbegrippen zijn, is opnieuw een grote stap voorwaarts voor elektrische auto’s – precies zoals onze klanten dat wensen.’ Thomas Schemera, Executive Vice President, Global Chief Marketing Officer en Head of Customer Experience Division van Hyundai Motor Company.

Het interieur van de IONIQ 6 is specifiek ontwikkeld als een comfortabele en persoonlijke plek om te vertoeven. Met de Dual Color Ambient Lighting kan de bestuurder de look & feel van het interieur aan zijn wensen aanpassen; hij heeft daarvoor keuze uit 64 verlichtingskleuren en zes tweekleurenthema’s. De Speed Sync Lighting-modus voegt emotie toe aan de rijbeleving door de helderheid van de interieurverlichting voorin te variëren aan de hand van de rijsnelheid van de auto. De optionele Relaxation Comfort Seats voorin bieden ontspanning door de verstelmogelijkheden van de zithoek. Overigens zijn alle zitplaatsen in de Ioniq 6 specifiek ontwikkeld volgens de vereisten die volledig elektrische auto’s stellen. Ze zijn ongeveer 30 procent dunner dan de stoelen in conventionele auto’s, zodat de inzittenden meer bewegingsvrijheid ervaren. In het interieur bevinden zich vijf USB-poorten, vier type-C en een type-A, voor optimaal gebruiksgemak voor de inzittenden.

Pagina's: 1 2