Technische update voor Lexus LS

Technische update voor Lexus LS

25 november 2022 Uit Door Arnold

Voor het nieuwe modeljaar wordt de Lexus LS voorzien van het nieuwe Lexus Link Multimediasysteem en de ‘Hey Lexus’ spraakbesturing. Net als bij de ES is ook het interieur onder handen genomen. Het remote-touch paneel op de middenconsole verdween omdat het infotainment nu met een touchscreen bediend wordt, hierdoor konden deĀ  Lexus-ingenieurs de middenconsole opnieuw indelen. Diverse schakelaars kregen een nieuw plekje en er is een draadloze oplader voor smartphones.

Lexus Link Pro is standaard op elke LS, uiteraard met CarPlay en Android Auto, en is nu volledig via het touchscreen te bedienen. Het systeem is nu te vinden in elke nieuwe Lexus, zoals de NX 350h die eerder dit jaar getest is. Ook de Lexus Link smartphone app en over-the-air mogelijkheden zijn uitgebreid. De bestuurder kan het interieur, de stuur- en stoelverwarming en de voorruitontwaseming op afstand inschakelen (of programmeren). Voor de hybride-modellen is Hybrid Coaching aanwezig.

De digitale parkeercamera is eveneens grondig onder handen genomen: de Digital Panoramic View Monitor biedt de mogelijkheid om ‘door’ de auto te kijken, en om de auto virtueel in zijn omgeving te bekijken. Erg handig in parkeergarages en in de buurt van paaltjes. De nieuwe Lexus LS 500h is per direct te bestellen, bekijk hier de nieuwe prijslijst. Importeur Louwman en Parqui verwacht de eerste nieuwe LS’en in januari in Nederland.