Suzuki Swift Style en Beat, net even anders

Suzuki Swift Style en Beat, net even anders

31 januari 2015 Uit Door Arnold

1-Suzuki-Swift-StyleDe Suzuki Swift, een auto die je als liefhebber van Japanse auto’s beslist een gereden moet moet hebben. Waarom? Om zijn fijne onderstel en wegligging. Onlangs heb ik ‘m nog getest voor Driving-Dutchman, met de nieuwe 1.2 DualJet motor. Suzuki wil de Swift een verkoopboost geven en introduceert daarom twee actiemodellen: de Style en de Beat.

Swift Style

Suzuki is een meester in het bouwen van compacte en fijn sturende autootjes, de huidige Swift is daarvan een goed voorbeeld. Hoewel de Swift in Hongarije wordt gebouwd, is de Swift op en top Japans. Dat zie je terug aan de riante standaaruitrusting, dat merk je aan de fijne versnellingsbak en aan de hele fijne wegligging. De Swift Style vult het gat tussen de Dynamic en Exclusive. De Suzuki Swift Style gaat voor een combinatie van sportief en elegant. Kleine detail aan de buitenzijde zorgen voor het onderscheid met de andere Swifts: De grille is voorzien van twee verchroomde lamellen en de Style heeft zijn eigen velgtype: hoogglans zwart met gepolijste spaken.

2-Suzuki-Swift-StyleHet echte verschil zit ‘m aan de binnenzijde: de Swift Style is bekleed met een leer / suede look stoffering met paarse stiksels die voor een chique noot zorgen. Het paarse stiksel (hallo Infiniti) is ook terug te vinden in de met leer beklede sportstuur en pookknop. Het zijn de kleine dingen die het doen. De Suzuki Swift Style staat voor € 16.199 bij de Suzuki dealer.

Swift Beat

Swift-Beat

Bij de Suzuki dealer staat eveneens de Swift Beat, dat wil zeggen: zolang de voorraad strekt. Deze Swift is voorzien van een hoogwaardig Pioneer onboard entertainment systeem met een 6,1 inch touchscreen, een subwoofer van 150 watt, vier 240 Watt dualway speakers, Apple car play en Mirrorlink. Daar gaan je Kane-cd’s bijna goed van klinken, zou je zeggen. En anders kun je het entertainment systeem altijd nog op mute zetten. Dan kun je in alle rust genieten van de airco en, wanneer het winter is, de stoelverwarming. Het uiterlijke onderscheid van de Swift Beat wordt gevormd door de achtspaaks 15 inch velgen, wielkastverbreders en zijskirts. Daarmee krijgt de Beat een mooi sportief ondertoontje. De Suzuki Swift Beat kost € 16.499. Meer informatie is te vinden op www.suzuki.nl/swift