Nissan Leaf meest geliefde EV

Nissan Leaf meest geliefde EV

25 januari 2015 Uit Door Arnold

Nissan_LeafDe opmars van de elektrische auto zet gestaag voort. In Nederland worden de verkopen van elektrische auto’s stevig gesubsidieerd en daar varen de fabrikanten van EV’s wel bij, getuige het EV’s op de weg. Maar in de ons omringende landen is de aanschaf van een volledig elektrische auto in amper mate gesubsidieerd, en toch stijgen de verkopen van EV’s daar ook. De Nissan Leaf is voor het vierde opeenvolgende jaar de meest verkochte EV.

Vorig jaar werden er 56.393 EV’s in Europa verkocht, de Nissan Leaf heeft met 14.658 verkochte exemplaren een marktaandeel van 26%. Nissan Europe heeft onder de Leaf-rijders een onderzoek gehouden dat interessante uitkomsten heeft. Een belangrijk argument om tot de aanschaf van een EV over te gaan, zijn de ervaringen van bekenden. 95% van de Leaf-rijders zegt de Nissan Leaf van harte aan te bevelen, de helft van alle leaf rijders wil niet meer terug naar een auto met verbrandingsmotor. Opvallend is ook het gemiddelde jaarkilometrage, ruim 16.500 kilometer. Voor veel eigenaren is de Leaf de primaire auto, die de taak van een ‘gewone’ auto volledig heeft overgenomen. Wereldwijd zijn er 158.000 Leafs verkocht.

Autonoom rijdende Leafs bij de NASA

Nissan_Leaf_2De Nissan Leaf was recentelijk ook in het nieuws vanwege twee heugelijke feiten: De NASA werkt samen met Nissan aan een zelfrijdende auto. De auto waarmee de tests worden uitgevoerd is de… Nissan Leaf. De reden om voor een elektrische auto te kiezen ligt in het feit dat de auto vooral voor stedelijke omgevingen wordt ontwikkeld. Nissan en NASA zijn een samenwerkingsverband van vijf jaar aangegaan. In 2016 worden de eerste auto’s door consumenten getest, in 2020 wil Nissan auto’s introduceren die zelfstandig in complexe verkeerssituaties kunnen rijden.

Koninklijk bezoek voor de Leaf

Nissan_Leaf_1Tweede heugelijke Nissan-Leaf-Nieuwsfeit was het bezoek dat z.k.h. prins Charles aan de Nissan fabriek in Sunderland bracht. Dit bezoek was meer dan een leuke P.R. actie van Nissan. De Britse kroonprins nam in 1986 deel aan de traditionele Daruma-ceremonie waarmee de productie van Nissan in Engeland officiĆ«el van start ging. Nu, 29 jaar later, kwam z.k.h de boel in ogenschouw nemen en kon concluderen dat de Sunderland plant mooi floreert. Hoewel er meerdere Nissan-modellen van de band rollen, was prins Charles het meest geĆÆnteresseerd in de Leaf.