SsangYong Korando e-Motion komt!

SsangYong Korando e-Motion komt!

16 juni 2021 Uit Door Arnold

Vorig jaar maakte SsangYong bekend dat er een volledig elektrische uitvoering van de Korando komt. We hebben nu een naam en een eerste foto. Het lijkt er op dat de eerste exemplaren van de Korando e-Motion dit jaar nog wiel op Europese bodem zetten.

Het ontwerp van de SsangYong e-Motion wijkt niet heel erg af van de reguliere versies. Het front is zichtbaar gewijzigd, met een dichte grille en een andere voorbumper. De velgen zijn een maatje kleiner en worden voorzien van banden met een lage rolweerstand. De hogere bandwang zorgt voor meer comfort en minder afrolgeluid. De spiegels, koplampen en skirts krijgen blauwe accenten om de elektrische aandrijving te accentueren.

De Korando e-Motion heeft een 61,5 kWh accupakket, de actieradius zal rond de 300-320 kilometer zijn. Volgens welingelichte bronnen bedraagt het motorvermogen ongeveer 140kW, rond de 190 pk. SsangYong gebruikt één motor en waarschijnlijk ook aandrijving op één as. De topsnelheid bedraagt circa 150 kilometer per uur.

De productie van de SsangYong Korando e-Motion is inmiddels gestart, maar ook SsangYong heeft last van de wereldwijde chiptekorten. Wanneer de eerste elektrische Korando’s in Europa aankomen, is nog niet bekend. Volgens drivingelectric.com heeft SsangYong een tweede elektrische model in de pijplijn, dat voorlopig onder de codenaam J100 bekend staat. Dit model zal volgend jaar gepresenteerd worden.