Ralliart terug bij Mitsubishi

Ralliart terug bij Mitsubishi

30 november 2021 Uit Door Arnold

De roemruchte rally- en autosportafdeling van Mitsubishi, Ralliart, keert terug. Met Ralliart maakte Mitsubishi furore in het WRC en Parijs-Dakar, en wonnen de Japanners vele wereldkampioenschappen. De revival van Ralliart begint in Thailand, op twee speciale uitvoeringen van de Triton en Pajero Sport.

De Thaise markt is een belangrijke afzet- en ontwikkelingsmarkt voor Mitsubishi. Onze Space Star is daar een belangrijk model voor het merk, maar ook de Triton (onze L200) en de Pajero Sport vinden gretig aftrek in Thailand. De eerste stap in de terugkeer van Ralliart is het vergroten van de brand awareness van Ralliart via twee strategische modellen. Daarom krijgen de Triton en Pajero Sport een opvallend stylingpakket – technische aanpassingen aan beide modellen zijn (helaas) niet gedaan.

Beide modellen worden geleverd in het wit, de standaardkleur van Mitsubishi’s rallymonsters, of in het zwart, gecombineerd met een zeer opvallend stylingpakket. Het oude, vertrouwde Ralliart logo is ongewijzigd qua typografie, een mooie historische verwijzing. Op de flanken van beide modellen plakt Mitsubishi opvallende decals in de Ralliart kleuren, rood, zilver en zwart. De velgen worden zwart gespoten, daarmee onderscheiden de Ralliart-uitvoeringen zich van de reguliere modellen – die worden louter met zilverkleurige velgen geleverd.

 

De Triton Ralliart

De Triton Ralliart is gebaseerd op de lagere lowrider versie van de Triton en kan in Club Cab (vierdeurs) of Double Cab geleverd worden. In de voorbumper wordt een speciale skidplate met rode bies gemonteerd. De speigels, deurgrepen en laadklepgreep worden in hoogglans zwart gespoten. De Club Cab is voor zien van een bumper, die wordt voor de Ralliart-uitvoering ook zwart gespoten. Het meest markante kenmerk zijn de rode spatlappen, een gedurfde zet van Mitsubishi. De Triton Ralliart kan in twee kleuren geleverd worden: Jet Black, of two-tone: een witte body met een zwart dak, zoals op de foto’s.

De Pajero Sport Ralliart

De Pajero wordt in Nederland al lang niet meer geleverd, en dat is jammer. Mitsubishi’s offroader zou hier zeker kans van slagen hebben onder 4×4 liefhebbers. De Pajero Sport Ralliart is in dezelfde kleuren leverbaar als de Triton Ralliart: zwart en two-tone zwart / wit. Bij de two-tone versie worden de wielkastbeschermers in hoogglans zwart gespoten, net als de spiegels, dakdragers, spoiler en de sierlijsten in de bumpers. De sierdelen in de bumpers worden afgewerkt met rood verchroomde sierlijsten.

Helaas hebben we geen beelden van het interieur, maar ook daar zijn diverse Ralliart elementen terug te vinden, waaronder in de bekleding, stoelmatten en het dashboard.