Prijzen vernieuwde Lexus ES300h bekend

Prijzen vernieuwde Lexus ES300h bekend

2 september 2021 Uit Door Arnold

De ES is wellicht de fijnste Lexus die er is, en Lexus heeft het model een fikse update gegeven. Vandaag zijn de prijzen van de vernieuwde Lexus ES bekendgemaakt. Instappen kan vanaf € 62.395. Er is tijdelijk een Preference Line Business verkrijgbaar vanaf € 51.445, en er komen nieuwe basismodellen.

Het is wel een bijzondere aankondiging van Lexus: een instapprijs gevolgd door een elfduizend euro lager prijs voor een zakenversie, en de komst van nieuwe basismodellen. Wat heeft Lexus allemaal in de pijplijn zitten? De Preference Line en de Preference Line Business worden op termijn vervangen door nieuwe basismodellen die als Comfort Line en Business Line in de prijslijsten komen. De specificaties van deze modellen moeten nog geïntegreerd worden in het productieproces van Lexus, waardoor de Preference Lines als tijdelijke versie gevoerd worden. Laat onverlet dat ook deze ES’en erg fijne auto’s zijn.

Waar zit de verbetering en de vernieuwing van de ES? In de eerste plaats zijn er cosmetische aanpassingen: de ES is scherper getekend waarbij voornamelijk het front en de grille gewijzigd zijn. Lexus levert optioneel Blade Scan adaptieve koplampen. Dit systeem werkt met draaiende spiegels in de reflector die een zeer nauwkeurig lichtbeeld kunnen vormen en zich razendsnel snel kunnen aanpassen. Hierdoor wordt de volledige omgeving voor de auto verlicht zonder tegenliggers te verblinden. Naast de designwijzigingen aan het front zijn er nieuwe lakkleuren leverbaar: Sonic Platinum en Sonic Grey, en zijn er voor alle velgmaten nieuwe velgontwerpen beschikbaar.

Aan het onderstel van de ES werd ingrijpender gesleuteld: de achterwielophanging werd herzien waardoor de wielophanging en het subframe een aanzienlijk hogere torsiestijfheid kregen. De elektrische stuurbekrachtiging is ook vernieuwd, dit resulteert in meer stuurgevoel en een fijner aanvoelende besturing. Deze technische wijzigingen hebben grote invloed op de Noise, Vibration en Harshness (NVH): de ES is nu nog stiller en comfortabeler, terwijl er ook grote winst is geboekt op het gebied van stabiliteit en veiligheid.

Het interieur van een Lexus, ongeacht het model, is the place to be. De Lexus-engineers hebben het interieur van de ES onder handen genomen, hierbij lag de focus op ergonomie en materiaalgebruik. Dat laatste is bij een Lexus al boven alle twijfel verheven, maar de technici en designer hebben het naar een nog hoger plan weten te tillen. Er zijn nieuwe bekledingsmaterialen beschikbaar, nieuwe afwerkingsmaterialen en het centrale touchscreen werd volledig herzien. Met name dat laatste is een grote sprong voorwaarts: de bediening is logischer en intuïtiever. Bovendien is Lexus Link nu ook beschikbaar op de de ES.

Uitvoeringen en prijzen

De Lexus ES is leverbaar in zes uitvoeringen, vanaf de basis-uitvoering (excusez le mot) is de ES voorzien van lederen bekleding, LED-verlichting rondom, Blind Spot monitor, adaptieve cruise controle, schuif/kanteldak, Lexus Safety System +, verkeersbordherkenning, stuurwielverwarming en 18 inch lichtmetalen wielen. De ES-rijder F Sport  is gericht op de sportief georiënteerde bestuurder. Dit model is te herkennen aan de sportieve uitstraling en -interieur vol fraaie details: 19 inch lichtmetalen wielen, Blade Scan koplampen, Adaptive Variable Suspension met Performance dempers, Drive mode select (Eco, Normal, Sport, Sport+), sportstoelen, Hadori decoratiepanelen en zwarte hemelbekleding.

Audioliefhebbers kunnen met de dynamische F Sport meteen hun hart ophalen, want tot de standaarduitrusting van dit sportmodel behoort eveneens het door audiofans gewaardeerde Mark Levinson Premium Surround System met liefst 17 luidsprekers.

Prijzen beginnen bij 51.455 euro voor de Preference Line Business en bij 55.965 euro voor de Preference Line. Deze instapmodellen zijn per direct leverbaar en zullen vervangen worden door de nieuwe Comfort Line en Business Line. De nieuwe Lexus ES Luxury Line heeft een vanafprijs van 62.395 euro, gevolgd door de Executive Line (vanaf 67.495 euro) en de sportieve F-Sport Line (vanaf 70.395 euro). Top-of-the-range is de  Lexus ES 300h President Line. Die is er vanaf 72.995 euro.