Opgefrist en afgeladen: de Nissan Micra N-Tec

26 augustus 2015 Uit Door Arnold

Nissan_Micra_N-Tec_1Na de Note N-Tec introduceert Nissan nu ook het N-Tec pakket op de Micra. Deze nieuwe uitvoering maakt zijn debuut op de komende IAA in Frankfurt, waar ook de nieuwe Navara te bewonderen is. De N-Tec behandeling doet Nissans kleinste goed, zowel op uiterlijk als technisch gebied.

Uiterlijk onderscheid

De basis voor de N-Tec wordt gevormd door de Micra Acenta, net als bij de Note wordt de N-Tec met een nieuwe carrosseriekleur geïntroduceerd: Tungsten Grey. Desondanks is de Micra in deze kleur moeilijk als grijze muis te betitelen. Want het exterieur heeft veel nieuwe details en stijlelementen. Zo zijn de spiegels en deurgrepen uitgevoerd in gematteerd chroom, een soort zijdeglans. De N-Tec staat op speciale lichtmetalen 16 inch velgen en heeft de kenmerkende verchroomde randen rond de mistlampen. Daarnaast heeft deze uitvoering privacy glass voor de achterste zijruiten.

Nissan_Micra_N-Tec_2It’s all about the details

Binnenin heeft Nissan de Micra N-Tec ook van de nodige glimmers voorzien: de middenconsole is hoogglans zwart afgewerkt en voorzien van verchroomde details. De blauwe stiksels uit de Note N-Tec zien we ook in deze Micra terug, het lekker dikke lederen stuurwiel en de stoelbekleding zijn met blauwe stiksels afgewerkt. It’s all about the details

Nissan_Micra_N-Tec_5Nieuw Nissan Connect-navigatiesysteem, veel luxe

Aan technisch vernuft geen gebrek: een regensensor, grootlichtassistent, volautomatische airco, parkeersensoren voor en achter – het is allemaal aanwezig. Maar het grote nieuws is de nieuwste versie van Nissans Connect-navigatiesysteem, versie 2.0. Deze heeft een groot scala aan apps, zoals TripAdvisor en Google Search.De Micra N-Tec is leverbaar met beide 1.2 benzinemotoren, en als Carnold u een tip mag geven: de 1.2 DIG-S is een juweel van een motor. Sterk, zuinig en lekker levendig. Op 15 september maakt de Micra N-Tec zijn officiële debuut in Frankfurt. Daarna zal hij spoedig zijn opwachting maken bij de Nissan dealers. De Micra N-Tec is leverbaar vanaf € 15.050 euro. Voor de volledigheid vindt u hier de prijslijst.