Nissan Juke krijgt nieuw interieur (en andere updates)

Nissan Juke krijgt nieuw interieur (en andere updates)

15 februari 2024 Uit Door Arnold

Best wel belangrijk nieuws bij Nissan: De Nissan Juke krijgt een flinke update, waarbij het interieur zeer grondig onder handen is genomen. Opvallend genoeg – letterlijk in dit geval – is de terugkeer van de kleur geel als lakkleur, Nissan begint het persbericht hiermee, en laten we dit nieuwsbericht daar dan ook maar mee beginnen.

Nieuwe lakkleuren en velgen

Autofabrikanten verzinnen de meest fraaie namen voor hun lakkleuren, maar Nissan laat ons nog even gissen naar de naam van de nieuwe gele lak, maar op de officiële foto’s is de vernieuwde Juke in deze vlotte kleur te zien. Ook de parelmoer witte en de metallic zwarte lak zijn vernieuwd, beide hebben een iets andere tint en een hogere visuele kwaliteit. De standaardvelgen voor de N-Connecta en N-Design zijn nieuw, en ook de hybrides krijgen een nieuwe set velgen met lage-rolweerstand banden.

Compleet nieuw dashboard

De kenmerkende ronde ventilatieroosters zijn verdwenen uit de Juke, in plaats daarvan is een compleet nieuw dashboard ontworpen waarvan de middenconsole naar de bestuurder gedraaid is. Het infotainmentsysteem is overgenomen uit de Qashqai en X-Trail, het cluster voor de climate control is hetzelfde gebleven. Ook het instrumentenpaneel is nu digitaal, het is hetzelfde cluster als in de grotere modellen. Op de foto’s is de nieuwe ‘overkapping’ van de beide schermen goed te zien, met de gele details. Dit is voorbehouden aan de nieuwe N-Sport uitvoering, die veel van deze gele Alcantara (gerecyled, nota bene) details heeft. Het infotainment heeft draadloos Android Auto en Car Play. De achteruitrijdcamera heeft een hogere resolutie gekregen: 1,3 megapixels.

De middentunnel kreeg ook een nieuwe indeling, de armsteun is 2,5 centimeter langer geworden doordat het ontwerp herzien is. Alle nieuwe Juke’s krijgen een elektrische handrem en een groter dashboardkastje. De uitvoeringen met een draadloze telefoonoplader krijgen een fors grotere laadplek, groot genoeg om een iPhone 12 Pro Max onderdak te bieden. Bij de hybrides zijn de knoppen voor EV mode en e-Pedal verplaatst, zodat ze beter bereikbaar zijn.

Veiligheidsupdates

Met de update krijgt de Juke ook standaard Lane Departure Warning, vanaf de Tekna wordt de Juke uitgerust met Emergency Lane Keep. Dit systeem helpt om de auto tussen de wegbelijning te houden, en het is optioneel voor andere versies. Een tweede veiligheidsupdate is de noodremfunctie, bij een harde remactie gaan de remlichten knipperen om achteropkomend verkeer te waarschuwen.

Wanneer de nieuwe Juke in de showroom staat is nog niet bekend, tezijnertijd zal Nissan de prijzen en de uitrustingdetails bekendmaken.

9 artikel(en) « van 9 »