Toyota bZ4X met SEPP-subsidie

Toyota bZ4X met SEPP-subsidie

19 februari 2024 Uit Door Arnold

Toyota heeft de prijzen van de bZ4X herzien, hierdoor zijn alle uitvoeringen scherper geprijsd. En de bZ4X komt met een vanafprijs van €45.995 in aanmerking voor de SEPP-subsidie waarmee particuliere EV-kopers hun voordeel kunnen doen. Ook de uitrusting van de bZ4X werd herzien, hieronder lees je de belangrijkste weetjes.

Door de lagere prijs heeft de bZ4X Active een fiscale waarde van € 44.850, daarmee blijft hij onder de drempel voor de SEPP-subsidie. De Active is niet bepaald uitgekleed om tot een lagere prijs te komen, de standaarduitrusting is riant te noemen. Een warmtepomp, 18-inch lichtmetalen velgen, een achteruitrijcamera, Adaptive Cruise Control, een 8-inch multimediascherm met Apple CarPlay & Android Auto en Toyota Safety Sense 3, Toyota’s uitgebreide pakket assistentie- en veiligheidssystemen, zitten er allemaal op.

Vierwielaandrijving op de Dynamic, Infraroodverwarming op de Premium

De bZ4X Dynamic is vanaf nu leverbaar met vierwielaandrijving, die de Subaru Solterra standaard heeft. Deze versie heeft een hoger vermogen (218 pk versus 204 pk standaard) en is bijzonder capabel in het terrein. De Dyanic kost € 49.995, met vierwielaandrijving is dat €52.995. De bZ4X Premium is de meest luxe versie en krijgt een extra luxe interieur en veel comfortvoorzieningen. Een daarvan is de infraroodverwarming voor de voorste inzittenden.Naast de stuurkolom en onder het dashboard zijn infraroodpanelen gemonteerd die de bovenbenen / het onderlichaam verwarmen. Dit heeft een sterk effect op het comfortgevoel –  doordat je lichaam daardoor warm aanvoelt. Deze infraroodverwarming is efficiënter dan een cabineverwarming – de reden dat de meeste EV een uitgebreide steol- en stuurverwarming hebben.

De Premium heeft verder nog synthetisch lederen bekleding, elektrische stoelverstelling met geheugenfunctie op de bestuurdersstoel, stoelventilatie vóór, stoelverwarming voor de buitenste zitplaatsen achter, Intelligent Park Assist en het meest uitgebreide pakket aan veiligheids- en assistentiesystemen. Standaard staat de bZ4X Premium op 18 inch lichtmetalen velgen voor efficiëncy, 20 inch velgen zijn optioneel. De bZ4X Premium is te bestellen vanaf 53.995 euro (2WD), met vierwielaangedreven kost deze uitvoering 56.995 euro.