Nissan Juke Kiiro – Chique en uitdagend

Nissan Juke Kiiro – Chique en uitdagend

25 januari 2022 Uit Door Arnold

Nissan heeft een speciale uitvoering van de Juke gelanceerd: de Juke Kiiro. Bovendien is er een heel bijzondere aanleiding om deze uitvoering te lanceren, Nissan is namelijk samenwerkingspartner met Warner Bros bij de lancering van de nieuwe Batman film. Als je dat eenmaal weet, dan begrijp je waarom zwart de hoofdkleur van de Kiiro is. Want Batman likes black!

De oplettende lezer die enigszins bekend is met het Japans zal zijn oren nu gespitst hebben: Kiiro is Japans voor ‘geel’. Hoewel de Kiiro in de nieuwe kleur Ceramic Grey gespoten is, is cirtoengeen de accentkleur voor deze bijzondere Nissan Juke. De accentkleur zie je in de bumperlip, de dorpels, de stiksels in het interieur en in de achterbumper. De Juke Kiiro krijg ongeveer dezelfde velgen als de Juke Tekna, maar voor de Kiiro zijn ze zwart gespoten.

De buitenspiegels en het dak zijn voorzien van een volledig omsluitende bestickering met een speciaal patroon, dat ook in het interieur terugkeert.

De gele stiksel in de bekleding geven het interieur een frisse, sportieve uitstraling. Dat past goed bij het karakter van de Juke, die we als een heel fijn rijdende en dynamische auto kennen. De stoelbekleiding, deurpanelen, pookhoes en het dashboard zijn allemaal afgewerkt met een dubbele, gele stiknaad.

Qua motorisering wijkt de Juke Kiiro niet af van het reguliere aanbod, de fijne 1.0 driecilinder turbomotor is pittig en zuinig. Het motortje levert 114 pk en heeft een koppel van 200 Nm, ruim voldoende voor een fikse dosis rijplezier. Het prettige onderstel doet daarbij een flinke duit in het zakje.

Uiteraard houdt Nissan het niet bij uiterlijk vertoon, ook de veiligheid- en comfortuitrusting zijn voor de Juke Kiiro stevig uitgebreid. Intelligent Emergency Braking met herkenning van voetgangers en fietsers, Intelligent Speed Assist, Traffic Sign Recognition, Intelligent Lane Intervention, Rear Cross Traffic Alert en Blind Spot Intervention. Het NissanConnect-infotainmentsysteem is voorzien van Apple CarPlay en Android Auto, het systeem wordt bediend via een 8-inch touchscreen.

 

Voor extra comfort is de Juke Kiiro standaard uitgerust met het Cold Pack, bestaande uit onder andere verwarmbare voorstoelen en vooruit. Daarnaast zijn ook LED-mistlampen en parkeersensoren aan de voorzijde aanwezig. De gelimiteerde Juke Kiiro staat vanaf maart 2022 in de Nederlandse Nissan-showrooms.