Nieuwe Toyota Hilux gepresenteerd: generatie 8 treedt aan

Nieuwe Toyota Hilux gepresenteerd: generatie 8 treedt aan

1 maart 2016 Uit Door Arnold

Toyota_Hilux_2016_sideOp het Autosalon van Genève is de nieuwe Toyota Hilux onthuld, de achtste generatie sinds 1968. De Hilux is sterker dan ooit, het laadvermogen is groter, het chassis is stijver en de motoren zijn sterker en zuiniger. Van het huidige model werden vorig jaar wereldwijd nog 600.000 stuks verkocht. De verwachtingen van Toyota zijn hooggespannen, Carnold neemt de belangrijkste feiten en cijfers onder de loep.Waarom koop je en Hilux? Om spullen te vervoeren natuurlijk. Het liefst zo veel, zo groot en zo zwaar mogelijk. De nieuwe Toyota Hilux mag 3.200 kilo trekken, met 400 Nm trekkracht en 110 kW (150 pk) weet de D-4D F wel raad met een stevige vracht. Het koppel is beschikbaar over een zeer breed toerenbereik: van 1.600 tot 4.000 toeren. Standaard is deze motor gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De modellen met dubbele cabine kunnen optioneel worden uitgerust met een nieuwe zestraps automaat. De topsnelheid voor beide transmissies bedraagt 170 kilometer per uur.

Toyota_Hilux_2016_rearVijf cabinevarianten

De achtste generatie Hilux is leverbaar met vijf verschillende cabines, en in vier uitrustingniveaus. Standaard heeft de Hilux een enkele cabine met twee zitplaatsen. De volgende optie is de Xtra cabine met vier deuren (met naar achteren openende achterdeuren) en vier zitplaatsen. Deze variant is BPM plichtig. Deze Xtra cabine kan ook uitgerust worden met twee zitplaatsen, waardoor het achterste deel als bergruimte gebruikt wordt, deze versie is niet BPM plichtig. De koper kan ook kiezen voor de Dubbele cabine, met vijf volwaardige zitplaatsen, ook deze kan uitgerust worden als tweezitter, die versie is dan niet BPM plichtig en heeft een grote bergruimte in de cabine.

Toyota_Hilux_2016_offroadOok met Toyota Safety Sense

De nieuwe Toyota Hilux is ook leverbaar met Toyota Safety Sense, het persbericht meldt helaas niet of dit standaard is op de Hilux. Wel weten we dat het systeem bestaat uit een botspreventiesysteem, rijstrookassistent, verkeersbordherkenning en automatisch grootlicht. Naast deze veiligheidssystemen is de Hilux ook nog voorzien van smart entry waarbij de sleutel in de broekzak kan blijven. De middenconsole is voorzien van een 7-inch touchscreen voor het multimediasysteem. Tussen de meters op het instrumentencluster zit een tweede, full color 4,2 inch beeldscherm. Prijzen zijn op dit moment niet bekend, maar we weten al wel dat de levering in Juni start. Zodra er meer informatie beschikbaar is lees je dat natuurlijk meteen op Carnold.nl

Toyota_Hilux_2016_interior