Nieuwe Suzuki Baleno is lekker lichtvoetig

Nieuwe Suzuki Baleno is lekker lichtvoetig

28 februari 2016 Uit Door Arnold

Suzuki_Baleno_2016_FrontHet is aftellen tot de Nederlandse introductie van de Suzuki Baleno, en druppelsgewijs stuurt Suzuki Nederland nieuwe informatie over de nieuwe Suzuki de wereld in. Deze week ontvingen we het heugelijke nieuws dat de Suzui Baleno een echte lichtgewicht aan het worden is, en tevens lazen we het vermogen van de nieuwe 1.0 BoosterJet. Reden tot vreugde: de Baleno weegt slechts 840 kilo en de 1.0 BoosterJet levert 112 pk. Daarmee is de nieuwe Baleno lichter dan de oorspronkelijke Baleno uit ’95, en zit de pk/gewichtsverhouding op hetzelfde niveau van de roemruchte Suzuki Swift GTi. We zijn dan ook erg benieuwd naar het onderstel van de nieuwe Baleno, want deze cijfers beloven veel goeds voor de prestaties en het brandstofverbruik.

Stijve carrosserie = laag eigengewicht

Een groot deel  van het lage gewicht komt op het conto van het nieuwe platform, Suzuki is er in geslaagd een ultrastijf platform te construeren. Hierdoor kon het gewicht teruggedrongen worden, en blijft de carrosserie erg stijf. Ook het onderstel herbergt een belangrijke innovatie, al doet het officiële persbericht de noviteiten niet volledig uit de doeken. Het subframe dat de voorwielophanging en de aandrijflijn draagt, bestaat uit minder delen, dus is het ook minder zwaar. Ten opzichte van de Swift is de Baleno 90 kilo lichter.

Suzuki_Baleno_2016_RearSuzuki Hybride

Naast de 1.0 BoosterJet wordt de Baleno leverbaar met de bekende 1.2 DualJet met een microhybridesysteem, deze motor levert 90 pk. Dit systeem slaat de energie die vrijkomt bij het uitrollen en afremmen via de dynamo op in een Lithium-Ion accu. Bij het accelereren wordt de elektriciteit terug naar de dynamo gestuurd die optreedt als elektromotor, dit beperkt het brandstofverbruik. De CO2-uitstoot van de 1.2 SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) bedraagt 94 gram per kilometer. De 1.0 BoosterJet schopt het tot 105 gram per kilometer.

Suzuki_Baleno_2016_DashboardBinnenkort meer informatie en prijzen

De Suzuki Baleno is met zijn lage gewicht de lichtste in het B-segment, daarnaast is de Baleno optioneel leverbaarmet Radar Brake Support en Adaptieve Cruise Control, technieken die in het segment nog geen gemeengoed zijn In mei staat de nieuwe Baleno bij de Suzuki-dealers, tegen die tijd worden ook de prijzen bekendgemaakt.

Suzuki_Baleno_2016_Interior