Nieuwe line-up Mazda MX-5

Nieuwe line-up Mazda MX-5

2 november 2022 Uit Door Arnold

Voor het komende modeljaar Heeft Mazda de line-up van de MX-5 herzien, dat houdt in dat de uitvoeringen aangepast zijn en dat er nieuwe lakkleuren en kleurcombinaties beschikbaar komen. Wat dat laatste betreft: Polymetal Grey verdwijnt en wordt vervangen door Zircon Sand. De rode softtop verdwijnt ook uit het kleurenpalet, deze wordt vervangen door een bruine kap.

De MX-5 is vanaf 2023 leverbaar in drie uitvoeringen:  Prime-Line, Exclusive-Line en Homura. Die laatste twee kunnen met het Driver Assistance Pack worden uitgerust, als aanvullingen op i-Activsense. De Homura is de nieuwe topuitvoering met sportieve uitrusting: Recaro sportstoelen en zwarte spiegelkappen. Opvallend nieuws is dat de SkyActiv-G 1.5 met 132 pk nu te combineren is met alle uitrustingsniveaus, een automatische transmissie is uitsluitend leverbaar in combinatie met de SkyActiv-G 2.0 op de RF-versie. Kies je een Homura met de sterkste motor, dan krijg je een absolute topuitvoering: Brembo remmen, Bilstein dempers en BBS velgen.

Mazda heeft ook twee Special Editions van de MX-5: de Kazari en de Kizuna. Beide versies worden geleverd met het Driver Assistance Pack, het verschil zit ’t in de kleur van de bekleding en soft / hardtops. De Kazari krijgt terracotta-kleurige Nappa-lederen bekleding in combinatie met een bruine softtop en zwarte hardtop. De Kizuna heeft witte Nappa-lederen bekleding en een blauwe softtop en zwarte hardtop. Wanneer de nieuwe MX-5 in de showroom staat is nog niet bekend. De prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.