Nieuwe Lexus NX geprijsd

Nieuwe Lexus NX geprijsd

22 augustus 2021 Uit Door Arnold

Importeur Louwman en Parqui heeft de prijzen van de nieuwe Lexus NX bekendgemaakt. Vanaf € 59.990 kun je instappen, ter gelegenheid van de introductie is er een Launch Edition die € 69.990 kost. Deze speciale versie is gebaseerd op de NX350h AWD. Eind dit jaar staat de nieuwe NX bij de Nederlandse Lexus dealers.

De Launch Edition is een auto om naar uit te kijken, Lexus levert deze NX met een enorme hoeveelheid comfortverhogende zaken. In het interieur zie je dat aan het nieuwe Lexus Link multimediascherm met 14 inch beelddiagonaal en een geavanceerde spraakbediening. Je hoeft maar ‘Hey Lexus’ te zeggen en de NX staat voor je paraat. Het audiosysteem heeft 10 speakers voor een overweldigende geluidsweergave. De stuurkolom in de Launch Edition is elektrisch verstelbaar en de achterste inzittenden beschikken over privacy glass.

 

De bestuurder kan zijn ogen op de weg houden door het full-color Head-Up display, Lexus heeft namelijk een interessante vinding toegepast op de NX: de schakelaars op het stuurwiel hebben sensoren die gekoppeld zijn aan de HUD. Zodra de bestuurder een vinger op een stuurwieltoets legt, dan toont het HUD welke toets aangeraakt wordt. Als de juiste toets gevonden is, dan kan de bestuurder die simpelweg indrukken om de functie te bedienen.

Voorts krijgt de Lexus NX Launch Edition een aantal fijne opties extra: Smart Entry (ook voor de kofferklep), een Panoramic View Monitor, Multi-Color sfeerverlichting in het interieur en een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel die tevens geventileerd is. Overigens is de Launch Edition ook leverbaar voor de NX450h+ Plug In, in dat geval kost de NX € 73.890.