Nieuwe Kia Niro: kijken onder het kleedje

Nieuwe Kia Niro: kijken onder het kleedje

23 november 2021 Uit Door Arnold

Bij Kia staat een compleet nieuwe modelserie klaar voor introductie. Gister mochten we onder het kleedje kijken waarmee de nieuwe Kia Niro afgedekt is. Kortgeleden werd het huidige model nog verkozen tot zakenauto van het jaar, de nieuwe Niro is klaar om het stokje over te nemen. Uiteraard met een compleet nieuw ontwerp volgens de Opposites United designtaal.

Heel veel informatie heeft Kia nog niet vrijgegeven, behalve deze vier illustraties. We moeten wachten tot 25 november, dan wordt de Niro onthuld op de Seoul Mobility Show. Afgaand op de exterieurshots blijft de Niro dicht bij de carrosserievorm van de huidige Niro, maar dan wel met gedurfde designelementen. Volgens Kia is het ontwerp gebaseerd op de Habaniro conceptcar die in 2019 werd gepresenteerd. Die had een tamelijk gewaagde C-Stijl, en afgaand op de foto van het achteraanzicht heeft het contrasterende paneel de productieversie gehaald:

Het front van de nieuwe Niro heeft Kia Tigerface en de kenmerkende dagrijverlichting, die in deze vorm ook op de nieuwe Sportage te vinden is:

Hoe het interieur er uitziet, is nog niet geheel duidelijk. In elk geval is het kenmerkende, brede displaypaneel aanwezig. Reken maar dat de Niro ook gewaagde elementen in het interieur krijgt, hiermee onderscheidt het model zich van zijn merkgenoten.

 

 

Later deze week wordt er meer bekendgemaakt over de nieuwe Niro. Houd Carnold.nl in de gaten voor meer Kia nieuws!