Nieuw topmodel Toyota RAV4

Nieuw topmodel Toyota RAV4

15 september 2021 Uit Door Arnold

Toyota heeft een nieuw topmodel voor de RAV4 modelserie: de RAV4 Adventure. Deze uitvoering maakt de stoere looks helemaal waar dankzij Toyota’s intelligente vierwielaandrijving, AWD-i. Ook krijgt de Adventure een nieuw front, skidplates in de bumpers en een contrasterend gespoten dak.

De stoere snoet van de RAV4 Adventure loopt helemaal in de pas met de hardcore 4×4’s van Toyota, de HiLux en LandCruiser. De oplettende kijker ziet dat het merklogo pontificaal in de grille is opgenomen, waar andere RAV4’s het embleem op de motorkaprand hebben. De mistlampen zijn verhuisd vanuit de bumperhoeken naar een hogere positie: als je daadwerkelijk gaat offroaden zitten de mistlampen zo op een veel betere positie. De skidplates in de voor- en achterbumper worden in een contrasterende zilveren kleur gespoten.

De kunststof beschermlijsten rondom de wielen zijn breder en sluiten mooi aan op de nieuwe 19 inch velgen die uniek zijn voor de Adventure. De lakkleur op de foto’s heet Urban Khaki, de kleur is optioneel en wordt geleverd met een dak in contrasterend Dynamic Grey. Deze kleurcombinatie is een verwijzing naar de legendarische FJ40 LandCruiser. Hoewel de RAV4 Adventure ook een vierwielaandrijver is, is de mechanische lay-out van de aandrijving wezenlijk anders: de RAV4 maakt gebruik van een elektromotor op de achteras, in plaats van een cardanas en differentieel. Het effect is er overigens niet minder om: de RAV4 Adventure staat zijn mannetje op onverhard wegdek. Het systeemvermogen van de hybride aandrijving is 222 pk, het trekvermogen staat ladingen tot 1.650 kilo toe.

Uiteraard krijgt de RAV4 Adventure ook een ge├╝pgrade interieur, de zittingen zijn bekleed met synthetisch leer (wel zo praktisch) en hebben fraaie contrasterende oranje stiksels. Deze stiksels worden ook toegepast in de bekleding van het dashboard en de deurpanelen. De portierlijst krijgen speciale Adventure sierlijsten. We moeten nog wel even wachten voordat de RAV4 Adventure bij de dealers staat, dat zal in het eerste kwartaal van volgend jaar zijn. Rond die tijd worden ook de prijzen bekend gemaakt. Uiteraard houden we je op de hoogte van prijzen en uitrusting zodra die bekend zijn!