Nieuw: Nissan Townstar

Nieuw: Nissan Townstar

28 september 2021 Uit Door Arnold

De opvolger van de Nissan e-NV200 is onthuld: de Townstar is de nieuwe elektrische bestelwagen van Nissan. Net als de e-NV200 wordt hij ook leverbaar in personenuitvoering.

De Townstar herbergt een groot aantal nieuwe technieken en technologieën die bijdragen aan een hoger comfort en betere veiligheid. Nissan is er van overtuigd dat de Townstar veel bedrijven (en particulieren) over de streep zal trekken om een elektrisch aangedreven bestelwagen te kopen. De Townstar heeft 44 kWh accucapaciteit waarmee een actieradius van 285 kilometer gehaald wordt. Een 90 kW elektromotor (122 pk) met 245 Nm verzorgt de aandrijving. Dit is voorlopig de enige motorisering die Nissan levert. Er is een onboard lader van 11kW, optioneel is er een 22 kW lader leverbaar. Gelijkstroom laden kan ook via de CCS aansluiting. de accu kan binnen drie kwartier van 0 tot 80 procent opgeladen worden. De 22 kW laders zijn voorzien van accukoeling, dit is optioneel bij de 11 kW versies.

Veiligheid en infotainment

De Townstar mag aanhangers tot 1.500 kilo trekken, heeft een laadvermogen van 800 kilo en een laadvolume van 3,9 kuub. Het is een verhipt praktische bestelwagen dus. Om het rijden met aanhangers veiliger te maken voorziet Nissan de Townstar van Trailer Sway Assist. Mocht je met een lege Townstar onderweg zijn, of lichte vracht vervoeren, dan zorgt Side Wind Assist ervoor dat de auto zijn rechtuitstabiliteit behoudt bij stevige zijwind. Daarnaast is de Townstar voorzien van een groot scala aan veiligheidstechnieken: Een noodremassistent is standaard, dit systeem herkent ook voetgangers en fietsers. Ideaal voor in de binnenstad. De veiligheidssystemen herkennen ook verkeer op kruisingen, zodat aanrijdingen met kruisend verkeer verregaand voorkomen kunnen worden. Voor onhandige parkeerders is Hands-Free Parking een uitkomst, voor de ware kilometervreter voorziet Nissan de Townstart van een intelligente cruise control. Bovendien is de Nissan Townstar de eerste bestelwagen die utigerust is met Nissan’s Around View Monitor.

Eerste Nissan met het nieuwe merklogo

De Townstar krijg de eer om als eerste Nissan het nieuwe merklogo te dragen. Het model staat op het CMF-CD platform van de Nissan-Renault alliantie. Ondanks de technische gelijkenissen met zijn Franse broeder heeft de Nissan Townstar een compleet eigen gezicht met sterke verwijzingen naar de nieuwe Nissan Ariya. In de personenuitvoering is de Townstar een volwaardige MPV, hij biedt het bekende Nissan-comfort, mooie bekledingsmaterialen en alle denkbare luxe. In de personenuitvoering biedt de Townstar 755 liter laadvolume. Net als de besteluitvoering heeft deze versie een digitaal 10 inch instrumentarium en een 8 inch touchscreen. De Nissan Townstar krijgt 5 jaar garantie met een maximum van 160.000 kilometer, op de accu hanteert Nissan hetzelfde kilometrage voor de maximale garantie, maar wel een langere termijn: 8 jaar.

11 artikel(en) « van 11 »